Αντιπροσωπεία της Βουλής σε Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη στο Βέλγιο

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Χάρης Γεωργιάδης, (επικεφαλής) και οι βουλευτές Ζαχαρίας Κουλίας, Αλέκος Τρυφωνίδης και Αλεξάνδρα Ατταλίδου, μεταβαίνουν την Κυριακή στη Βρύγη του Βελγίου, για να συμμετάσχουν στις εργασίες της 24ης Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), που θα διεξαχθούν στις 3 και 5 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η Διάσκεψη διοργανώνεται από

το Κοινοβούλιο του Βελγίου, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Βελγικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Κύρια θέματα συζήτησης θα είναι οι προτεραιότητες και οι τρέχουσες εξελίξεις στους τομείς της ΚΕΠΠΑ και της ΚΠΑΑ, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η παροχή στήριξης στην Ουκρανία, η διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ και η Στρατηγική Πυξίδα και ανθεκτικότητα της ΕΕ.

Όπως αναφέρεται σΣτο περιθώριο της Διάσκεψης, θα διεξαχθεί επίσης η καθιερωμένη συνάντηση των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπιών των μεσογειακών χωρών της ΕΕ (GroupMed).   

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντιπροσωπεία, Βουλής, Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη, Βέλγιο,antiprosopeia, voulis, diakoinovouleftiki diaskepsi, velgio