Τ/κ Τύπος: «Πέθανε ο μάρτυρας, σώθηκε ο Ακάν»

Κάτω από τον τίτλο «Αθωώθηκε ο δικηγόρος Ακάν Κιουρσιάτ», η Vatan (01.03.24) γράφει ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάνθηκε χθες ότι ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος Ακάν Κιουρσιάτ (Akan Kürşat) δεν διέπραξε κανένα αδίκημα σε σχέση με πώληση ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την επισκόπηση του Τουρκικού και Τουρκοκυπριακού Τύπου του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Ο Κιουρσιάτ είχε συλληφθεί στην Ιταλία στις 30 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου και εκδόθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Μιλώντας στο παράνομο πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΚ,

ο «πρόεδρος» της «ένωσης τουρκοκυπριακών δικηγορικών συλλόγων», Χασάν Εσένταγλι (Hasan Esendağlı) ανέφερε ότι η υπόθεση έκλεισε μετά τη δήλωση ότι δεν υπάρχει μάρτυρας ή στοιχείο που να αποδεικνύει τις κατηγορίες που συμπεριλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο εναντίον του Κιουρσιάτ.

Σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο για το ότι ο Κιουρσιάτ διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα σε σχέση με πώληση ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, ο Εσένταγλι είπε ότι το δικαστήριο απάλλαξε τον Κιουρσιάτ από όλες τις κατηγορίες και κατάργησε τους όρους της εγγύησης.

Η Avrupa (01.03.24) αναφέρεται στο θέμα κάτω από τον τίτλο «Πέθανε ο μάρτυρας, σώθηκε ο Ακάν» και γράφει ότι η υπόθεση έκλεισε όταν πέθανε ο μοναδικός μάρτυρας της Γενικής Εισαγγελίας ο οποίος ήταν Άγγλος.

Σε παραπολιτικό σχόλιο στις εσωτερικές της σελίδες, η εφημερίδα αναφέρει τα εξής:

«Έπεσε η αγωγή για τον δικηγόρο Ακάν Κιουρσιάτ, ο οποίος συνελήφθη στην Ιταλία, εκδόθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία μετά από έναν μήνα και ύστερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Τελικά έχασε τη ζωή του ο Άγγλος μάρτυρας της Γενικής Εισαγγελίας στην υπόθεση Κιουρσιάτ. Κατόπιν τούτου, ο Κιουρσιάτ αθωώθηκε. Σίγουρα δεν έμεινε κάποιος άλλος μάρτυρας ζωντανός. Όταν πεθάνουν όλοι οι μάρτυρες, θα είναι καλύτερα. Ούτως ή άλλως πέθαναν οι ιδιοκτήτες των ελληνοκυπριακών εδαφών που βρίσκονται στον βορρά. Όταν πεθάνουν και οι κληρονόμοι τους, κανείς πλέον δεν θα ζητάει από κανέναν να λογοδοτήσει. Τότε θα έχει λυθεί και το Κυπριακό».  

Διαβάστε επίσης: Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ο Κιουρσάτ - Πέθανε ο μοναδικός μάρτυρας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τκ Τύπος, Πέθανε, Ακάν,tk typos, pethane, akan