Αντωνίου: «Πολύ σύντομα» οι αποφάσεις για επέκταση μέτρων στήριξης νοικοκυριών

Πολύ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης, σχετικά με την επέκταση ή όχι των μέτρων στήριξης των νοικοκυριών, τα οποία πλήττονται από την ακρίβεια.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, ανέφερε ότι στο τέλος Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η επιδότηση στο ρεύμα, στις 3 Μαρτίου επανέρχεται ο φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης και στο τέλος Μαρτίου στο πετρέλαιο θέρμανσης,

με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών την επεξεργασία των εν ισχύι μέτρων, ώστε να διαφανεί ο δημοσιονομικός αντίκτυπος και, αν υπάρχει ευχέρεια, να επεκταθεί η εφαρμογή τους ή να γίνουν πιο στοχευμένα.

Σε σχέση με την αύξηση που αναμένεται στο ρεύμα, ο κ. Αντωνίου είπε ότι «σε επίπεδο εκτελεστικής εξουσίας, με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο αρμόδιος Υπουργός Ενέργειας, σε συνάντηση με το νέο ΔΣ της ΑΗΚ, μετέφερε την παραίνεση να μην επιβληθούν ανατιμήσεις που θα έχουν αυξημένο κόστος στα τιμολόγια του ρεύματος για τους καταναλωτές».

«Θα δούμε τα αιτήματα» των αγροτών

Σε σχέση με τη σημερινή κινητοποίηση των αγροτών, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση θα δει τα αιτήματά τους και θα τα αντικρίσει με κατανόηση, ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα.

Διαβάστε επίσης: Xάμπας: Συνάντηση με ΠτΔ ζήτησαν οι αγρότες - «Ο ξεσηκωμός ξεκίνησε από Κύπρο»

Ερωτηθείς για το αίτημά τους για συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, είπε ότι αν το επιτρέπει το πρόγραμμά του, θα δεχθεί την αντιπροσωπεία τους. Όπως και να ‘χει, ωστόσο, οι αγρότες θα συναντηθούν με την εκπρόσωπο της Κυβέρνησης.

Στην Κύπρο απόψε ο Τ/κ δικηγόρος

Σε σχέση με την έκδοση του Τ/κ δικηγόρου, Ακάν Κιουρσάτ στην Κύπρο, ο κ. Αντωνίου είπε ότι από την πρώτη στιγμή έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι διαδικασίες.

Ο Κιουρσάτ αναμένεται το βράδυ στην Κύπρο, όπου θα συλληφθεί, θα μεταφερθεί σε αστυνομικό σταθμό για ανάκριση και αύριο θα οδηγηθεί στο Δικαστήριο για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.

Η περίπτωση αυτή, είπε ο κ. Αντωνίου, εντάσσεται στο πλαίσιο υπόθεσης για την οποία έχει υπάρξει καταδίκη. Υπάρχουν στοιχεία και μάρτυρες, σημείωσε.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, αλλά δεν παρεμβαίνει στο δικαστικό έργο.

«Δόθηκαν εξηγήσεις» για τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή

Σε σχέση με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη συνέντευξη του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή στην «Καθημερινή», ο κ. Αντωνίου υπέδειξε ότι δόθηκαν εξηγήσεις από τον Ίρφαν Σιντίκ, σημειώνοντας ότι οι θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για το ζήτημα είναι ξεκάθαρες.

«Δεν δεχόμαστε το επιχείρημα ότι αν δεν υπάρξει κατάληξη στον διάλογο, οι Τουρκοκύπριοι νομιμοποιούνται να ζητήσουν την αναγνώριση του ψευδοκράτους», είπε. 

Ερωτηθείς αν η άποψη του κ. Σιντίκ είναι και  η άποψη της Βρετανίας, ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι «η θέση του Λονδίνου δεν λέει κάτι τέτοιο».

Καταλήγοντας, ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε και σε έρευνα η οποία κατέδειξε πτώση της δημοφιλίας του Προέδρου, λέγοντας ότι «πολλές από τις έρευνες που γίνονται τώρα έχουν ως σημείο αναφοράς τις επερχόμενες εκλογές. Η κυβέρνηση δεν μπαίνει σ’ αυτή τη διαδικασία. Θέλουμε να είμαστε λήπτες του πώς σκέφτεται η κοινωνία. Αλλά στόχος είναι να αφεθούμε απερίσπαστοι να υλοποιούμε το πρόγραμμα διακυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης: Έρευνα: Δεν θα περνούσε στον β' γύρο ο Χριστοδουλίδης αν είχαμε σήμερα εκλογές

Keywords
Τυχαία Θέματα