Αρχηγός Αστυνομίας στο Σίγμα: Προσοχή στις πληροφορίες - Γίνονται έλεγχοι

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Αστυνομία Κύπρου την πανδημία του κορωνοϊού μίλησε τηλεφωνικώς στην εκπομπή «Τομές στα Γεγονότα» του «Σίγμα» ο Αρχηγός της, Κύπρος Μιχαηλίδης. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου ανέφερε πως η Δύναμη ακολουθεί πιστά τις σχετικές οδηγίες και τα διατάγματα της κυβέρνησης. 

Σχετικά με τις καταγγελίες από τους πολίτες, ανέφερε πως γίνονται έλεγχοι σε όλα

τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων υπεραγωγών, καφετεριών, περιπτέρων και φούρνων αλλά και άλλων υποστατικών όπου έχει απαγορευθεί η λειτουργία, διότι κάποιοι παραβαίνουν τα διατάγματα. Πρόσθεσε πως ο έλεγχος επεκτείνεται και σε εκκλησίες και σε άλλους χώρους λατρείας και ναούς για να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως δίνονται καλόπιστα πληροφορίες από τους πολίτες, κάτι που είναι καλοδεχούμενο, αλλά υπάρχουν και αυτές που δεν επιβεβαιώνονται ή είναι και κακόβουλες. Έδωσε το παράδειγμα πληροφορίας για ξενοδοχείο που έκλεισε για καραντίνα, πως δήθεν περιφέροντο άτομα έξω από αυτό, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε καν υποδεχθεί τους πρώτους φιλοξενούμενους. Ο Αρχηγός κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεχτικοί με τις πληροφορίες που παρέχει και να υπάρξει σοβαρότητα.

Σχετικά με τον κόσμο που αθροίζεται στα πάρκα και άλλους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, ο Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε πως πραγματικά πρέπει να μας προβληματίσει η κατάσταση. Ο καθένας θα έπρεπε να σκέφτεται την υγεία και την ασφάλεια του ιδίου, αλλά και των αγαπημένων του προσώπων και δυστυχώς δεν επιδεικνύεται επιμέλεια.

Ο Αρχηγός είπε πως η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα, ωστόσο δεν θα διστάσει να κάνει καταγγελίες και ας επικριθεί για αυτό, αφού η προσπάθεια είναι η διασφάλιση της υγείας του κοινού. Κάλεσε τους πάντες να αντιληφθούν τον κίνδυνο που διατρέχουν με αυτά τα φαινόμενα.

Σχετικά με τις ανάγκες της Αστυνομίας Κύπρου, ο Αρχηγός της ανέφερε πως είναι αυξημένες, αλλά έγιναν αλλαγές στα προγράμματα και στους σχεδιασμούς. Ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως προσπαθούν να προστατέψουν τον κόσμο από τους κινδύνους του κορωνοϊού αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και όλα τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν την Δύναμη. Ανέφερε πως υπάρχουν επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται την κατάσταση και κάνουν αδικήματα άλλης μορφής, πέραν των όσων αναφέρονται.

Ο κ. Μιχαηλίδης θεωρεί πως το πλήγμα που δέχθηκε η Αστυνομία, με το κρούσμα στο ΤΑΕ Λευκωσίας, ανέφερε πως είναι λυπηρό αλλά διαχειρίσιμο, έστω και αν μερίδα του προσωπικού τέθηκε προληπτικά σε καραντίνα.

Ο Αρχηγός ανέφερε πως όλοι οι Αστυνομικοί θέλουν να είναι παρόντες για να πολεμήσουν σε αυτή την κατάσταση. Ευχήθηκε τα καλύτερα και τόνισε ξανά πως έχουν γίνει οι σχεδιασμοί και υπάρχουν υπαλλακτικές λύσεις. Μέρος των αλλαγών περιλαμβάνουν και μετακίνηση προσωπικά σε διάφορα άλλα γραφεία για να συνεχίσει η λειτουργία της Αστυνομίας απρόσκοπτα.

Βίντεο σε λίγο…

Keywords
Τυχαία Θέματα