Αρνείται εμπλοκή ψευδοκράτους σε σχέδια κατά Ισραηλινών από Ιράν ο Τατάρ

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του ψευδοκράτους στα δημοσιεύματα και αναφορές περί Ιρανών που πέρασαν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές με σκοπό το τρομοκρατικό χτύπημα κατά Ισραηλινών στην Κ.Δ.

Διαβάστε επίσης: Ποιος στρατολόγησε τους δύο συλληφθέντες που θα κτυπούσαν Ισραηλινούς

Μιλώντας στο TRT News, ο Τατάρ

σημείωσε ότι βίσκεται σε στενό διάλογο με την Τουρκία και δήλωσε ότι συζήτησε το θέμα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν. 

«Δεν έχει σημειωθεί τέτοιο περιστατικό στην πολιτεία της ΤΔΒΚ. Όλες οι μονάδες ασφαλείας μας παρακολούθησαν στενά τη σχετική δήλωση», είπε προσθέτοντας «Έχουν ληφθεί οι απαραίτητες προφυλάξεις και στις θαλάσσιες, χερσαίες και αεροπορικές πύλες της ΤΔΒΚ».

«Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα. Το κράτος της ΤΔΒΚ δεν θα επιτρέψει ποτέ τρομοκρατικές ενέργειες στο έδαφός του. Παρακολουθούμε προσεκτικά τη διαδικασία», είπε. 

Αιχμές για ρόλο Τουρκίας 

Πάντως η χθεσινή ανησυχία που εξέφρασε το γραφείο του ισραηλινού Πρωθυπουργού για τον ρόλο των κατεχομένων ως περιοχή οργάνωσης επιθέσεων κατά Ισραηλινών δεν πέρασε απαρατήρητη από ξένους αναλυτές 

The Iranian presence in northern Cyprus, as well as the prior and current use of that area for terrorist purposes and as an area of activity and transit to attack Israeli and Jewish targets, constitutes a disturbing issue.

— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) December 10, 2023

«Οι ισραηλινο-κυπριακές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις αποτελούν πλέον δημόσια πτυχή της συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό που κάνει την τελευταία δημόσια δήλωση του Ισραήλ ασυνήθιστη είναι η προθυμία να καταδείξει την Τουρκία, στην καλύτερη περίπτωση έμμεσα, ότι συντηρεί τη χειρότερη ιρανική συμπεριφορά. Οι δυτικές δυνάμεις, και ειδικά εντός του ΝΑΤΟ, θα πρέπει να καταστήσουν σαφές στην Άγκυρα ότι δεν θα έχει καμία άρνηση για ενέργειες στο νησί που εν μέρει κατέχει», δήλωσε ο Mark Dubowitz, Διευθύνων Σύμβουλος της FDD.

«Η ανάμειξη του Ιράν σε μυστικές απόπειρες δολοφονίας δεν είναι απλώς τυχαίες. Καταδεικνύει μια υπολογισμένη και σκόπιμη εκστρατεία τρομοκρατίας που απευθύνεται σε Εβραίους και Ισραηλινούς. Αυτό το καθεστώς, διαβόητο για την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις ανελέητες δολοφονίες αθώων πολιτών τόσο στο εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, είναι ο ενορχηστρωτής πίσω από αυτές τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές ενέργειες», δήλωσε ο Joe Truzman, Αναλύτρια στο FDD’s Long War Journal

Keywords
Τυχαία Θέματα