Αξιωματούχοι της ΕΕ αποχαιρετούν τον Zακ Ντελόρ

Τον ρόλο του Ζακ Ντελόρ στην οικοδόμηση της σημερινής Ευρώπης τόνισαν σε αναρτήσεις τους με αφορμή την εκδήλωση τιμής που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι εις μνήμη του πρώην Προέδρου της Κομισιόν (1985 - 1995), η σημερινή διάδοχος του Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, καθώς και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στον Ζακ Ντελόρ στον οποίο οφείλουμε τόσο πολλά» έγραψε η κ. φον ντερ Λάιεν στο Χ (πρώην Twitter) ανεβάζοντας φωτογραφίες

από την εκδήλωση τιμής στο Παρίσι. «Από μια οικονομική κοινότητα δημιούργησε μια Ένωση λαών και εθνών, συνδεδεμένων από ένα κοινό πεπρωμένο. Η τεράστια του κληρονομιά θα συνεχίσει να εμπνέει τη δημιουργία της Ευρώπης. Για αυτό και θα μείνει μαζί μας».

Ο Ζακ Ντελόρ, έγραψε ο κ. Μισέλ «ήταν ένας Ευρωπαίος οραματιστής, στοχαστής και ενεργός δρώντας. Ένας αρχιτέκτονας του Ευρωπαϊκού μας πρότζεκτ. Μαζευόμαστε από κάθε μέρος της ηπείρου μας για να χαιρετίσουμε τη μνήμη του η οποία θα είναι για πάντα συνδεδεμένη με το ευρωπαϊκό μας πεπρωμένο».

Η κ. Μέτσολα σε σύντομη ανάρτησή της έγραψε «Αντίο, Πρόεδρε. Στο Παρίσι για φόρο τιμής στον Ζακ Ντελόρ. Έναν γίγαντα, έναν πρωτοπόρο, έναν οραματιστή». Η Ευρώπη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «τιμούν την κληρονομιά σας», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Μεσίστιες οι σημαίες στην Κομισιόν προς τιμήν του Ζακ Ντελόρ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα