Χ. Σαββίδης για στημένα:Μέχρι και ποινικές διώξεις από τα στοιχεία των φακέλων

Σοβαρότατες καταγγελίες για κύκλωμα στο χώρο του ποδοσφαίρου για τα στημένα έγιναν χθες στη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής. Το πρώην μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας Χάρης Σαββίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων  ότι υπάρχει κύκλωμα που εμποδίζει τη διερεύνηση υποθέσεων.

Καλεσμένος στις Τομές στα Γεγονότα ο κ. Χάρης Σαββίδης μίλησε για τα όσα κατήγγειλε χθες στην Επιτροπή ενώ δήλωσε και έτοιμος να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει.

«Το ποιοι εμπλέκονται σε οποιοδήποτε κύκλωμα που αφορά τους

κόκκινους φακέλους είναι κάτι που θα δείξει η έρευνα η οποία έχει ανακοινώσει η Επιτροπή Δεοντολογίας. Έχω δηλώσει ετοιμότητα να καταθέσω όλα τα γεγονότα που γνωρίζω και τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου. Δεν αναφέρθηκα στη Βουλή ούτε για προσωπικές εκτιμήσεις ούτε μετέφερα εκτιμήσεις τρίτων, ότι ανέφερα είναι γεγονότα τα οποία είναι καταγεγραμμένα, φέρουν υπογραφή και σφραγίδα.Πρόκειται για στοιχεία που αναμφίβολα εμπλέκουν άμεσα και την ΚΟΠ και πολύ πιθανόν την UEFA διότι και η παρέμβαση η οποία ακολούθησε από αξιωματούχο της UEFA για το συγκεκριμένο θέμα ήταν παντελώς άστοχη και άκυρη. Έγινε με σκοπό να επιπλήξει την Επιτροπή Δεοντολογίας που εξέδωσε τότε ένα δελτίο τύπου λέγοντας ότι έχουν παραλάβει από την UEFA κόκκινους φακέλους.

Δείτε επίσης: Καταγγελίες και αποκαλύψεις στη Βουλή για το θέμα Παπαχαραλάμπους-Αναστασιάδη

Όταν κληθώ και δώσω τα στοιχεία θα αναφερθώ ονομαστικά στην Επιτροπή και στους ερευνώντες λειτουργούς εξηγώντας πότε δέχθηκα αυτό το τηλεφώνημα» είπε ο κ. Σαββίδης.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι αυτό που λαμβάνουν από την UEFA είναι η ανάλυση δεδομένων που η UEFA λαμβάνει από συμβεβλημένους ιδιώτες οργανισμούς που παρατηρούν τόσο το στοίχημα πριν από ένα αγώνα όσο και το ζωντανό κατά την διάρκεια του αγώνα. «Αφού αξιολογηθεί η αναφορά των εταιρειών προς την UEFA , τότε ακολουθεί η σύνταξη ενός report το οποίο καθορίζει αυτό που λέμε αν είναι κόκκινος ή κίτρινος φάκελος. Κόκκινος είναι ο φάκελος στον οποίο υπάρχει ξεκάθαρη πεποίθηση ότι ο αγώνας είναι στημένος. Στον αγώνα της Καρμιώτισσας με τον Απόλλωνα είναι ένας αγώνας που καταγράφει η UEFA ότι υπάρχει πεποίθηση ότι αυτό είναι στημένο και μάλιστα δίνει στοιχεία ποδοσφαιριστών που θεωρεί ότι εμπλέκονται στον αγώνα» είπε.

Εξήγησε ότι ο ίδιος δεν δέχθηκα καμία παρέμβαση για να μην ερευνήσει τον αγώνα, «Σε ότι αφορά εμένα δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση ούτε από τον κύριο Παπαχαραλάμπους για να μην ερευνηθεί ο συγκεκριμένος αγώνας. Ξεκίνησα την διερεύνηση, έγιναν προκαταρκτικές ανακρίσεις και είχα δει κόσμος γι’ αυτούς τους αγώνες όμως στην πορεία αποδεκατίστηκε η επιτροπή λόγω των παραιτήσεων και δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί η έρευνα».

Στη συνέχεια παρέμβαση έκανε ο Χρύσανθος Τσουρούλλης ο οποίος είπε, ότι «η Επιτροπή κλήθηκε να εξετάσει ένα θέμα, τις καταγγελίες Παπαχαραλάμπους για τον τέως Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Σήμερα δεν το συζητά κανένας, οι πρωταγωνιστές δεν ρωτήθηκαν και ξαφνικά συζητάμε 16 άλλες υποθέσεις. Έφυγε ο φακός της προσοχή μας από εκεί που ξεκίνησε και πήγε κάπου αλλού. Δεν γίνεται να μένουν ανοικτά τα ζητήματα».

Κλείνοντας ο κύριος Σαββίδης είπε ότι τα στοιχεία των φακέλων είναι ικανά να στοιχειοθετήσουν και ποινικές ευθύνες. «Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που αγώνας κυπριακού ποδοσφαίρου αφαιρέθηκε από το ασιατικό στοίχημα γιατί όλοι στοιχημάτιζαν το ακριβές σκορ. 1-8 το σκορ και το τελευταίο γκολ μπήκε στο τελευταίο λεπτό με αυτογκόλ του τερματοφύλακα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαββίδης, Μέχρι,savvidis, mechri