Χανίγια: Οι ΗΠΑ προστατεύουν τις σφαγές που διαπράττουν οι Ισραηλινοί

Οι ΗΠΑ παρέχουν πολιτική προστασία στις σφαγές που διαπράττουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα, υποστήριξε ο αρχηγός της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Αναντολού.

Ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς επέκρινε, επίσης, τις ΗΠΑ επειδή εμπόδισαν την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ.

Στη συνέντευξή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό

πρακτορείο Ανατολού, ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς υποστήριξε ότι το βέτο της Ουάσιγκτον  στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών παρέχει ουσιαστικά πολιτική προστασία για τις ενέργειες του Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμη: Τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη- Πλήγματα στη Γάζα

«Η θέση των ΗΠΑ είναι παραπλανητική, παρόλο που λέει ότι δεν θέλουν να βλάψουν τους αμάχους, αυτή είναι μια προσπάθεια χειραγώγησης. Όλοι οι άμαχοι που σκοτώθηκαν στη Γάζα, χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες μάρτυρες, σκοτώθηκαν με αμερικανικά όπλα, με αμερικανικές ρουκέτες, υπό την πολιτική προστασία των ΗΠΑ. Τι σημαίνει το βέτο των ΗΠΑ στο ψήφισμα κατάπαυσης του πυρός στο ΣΑ των ΗΕ; Σημαίνει ότι οι ΗΠΑ παρέχουν πλήρη προστασία και ομπρέλα στη συνέχιση των σφαγών και των δολοφονιών κατά της Γάζας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι το βέτο των ΗΠΑ για την πλήρη ένταξη στον ΟΗΕ για την Παλαιστίνη δείχνει ότι η Ουάσιγκτον έχει αγκαλιάσει τη θέση του Ισραήλ και αντιτίθεται στα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.

Ο Χανίγια προειδοποίησε για πιθανή στρατιωτική επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα και είπε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

«Καλώ όλες τις αδελφές χώρες, τους αδελφούς μας στην Αίγυπτο, τους αδελφούς μας στην Τουρκία, τους αδελφούς μας στο Κατάρ ως μεσολαβητές και τις ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν δράση για να περιορίσουν την (ισραηλινή) επιθετικότητα και να αποτρέψουν την επιχείρηση στη Ράφα, και για την πλήρη αποχώρηση (του ισραηλινού στρατού) από τη Λωρίδα της Γάζας και το τέλος των επιθέσεων στη Γάζα», είπε.

Όσον αφορά την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, ο Χανίγια είπε «εάν ο Σιωνιστής εχθρός εισέλθει στη Ράφα, ο Παλαιστινιακός λαός δεν θα υψώσει τη λευκή σημαία. Οι μαχητές της αντίστασης στη Ράφα είναι έτοιμοι να αμυνθούν και να αντισταθούν στις επιθέσεις», ανέφερε.

Τονίζοντας ότι το Ισραήλ δεν έχει αποδεχτεί την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα παρόλες τις διαπραγματεύσεις καθώς έχουν υποβληθεί δεκάδες προτάσεις μέσω διαμεσολαβητών, ο Χανίγια είπε: «Το μόνο που θέλει είναι να πάρει πίσω τους αιχμαλώτους και μετά να ξαναρχίσει ο πόλεμος στη Γάζα. Ο ισραηλινός στρατός πρέπει να αποσυρθεί εντελώς από τη Γάζα".

Υποστήριξε ότι το Ισραήλ πρότεινε έναν μικρό αριθμό ατόμων για ανταλλαγή αιχμαλώτων παρά το γεγονός ότι έχει συλλάβει σχεδόν 14.000 Παλαιστίνιους από τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

«Μόλις το Ισραήλ αποδεχτεί αυτές τις απαιτήσεις, θα είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε στη συμφωνία», πρόσθεσε.

Ο Χανίγια δήλωσε ότι η Γάζα θα κυβερνηθεί από Παλαιστίνιους όταν τελειώσουν οι μάχες. «Η Χαμάς δεν επιμένει να είναι η μόνη αρχή στη διοίκηση της Γάζας, αλλά είμαστε μέρος του παλαιστινιακού λαού και μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας σε βάση εταιρικής σχέσης και να συμφωνήσουμε για τη διοίκηση της Γάζας. Αυτά είναι εθνικά θέματα. Δεν θα επιτρέψουμε να ρυθμιστεί η κατάσταση της Παλαιστίνης στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη ή και στα δύο από τους κατακτητές ή από οποιονδήποτε άλλο», είπε.

Ο Χανίγια ανέφερε ότι η Γάζα είναι εθνικό τμήμα της Παλαιστίνης, υποδεικνύοντας ότι η Χαμάς αναμένει από την κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης που καλύπτει τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη να κυβερνήσει μετά τον πόλεμο.

Σημείωσε ότι η επίσκεψή του στην Τουρκία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ιστορικών και εξαίρετων σχέσεων Τουρκίας-Παλαιστίνης, αναφέροντας ότι είχε σημαντική συνάντηση για περίπου δύο ώρες με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα