Χριστοδουλίδης:Υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι την λύση Κυπριακού

«Υπάρχει πολύς δρόμος που πρέπει να διανυθεί για να μπορούμε να μιλήσουμε για λύση του Κυπριακού» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα» ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως απομένει το 10% όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις το οποίο είναι και το πιο δύσκολο ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει διεθνή πίεση για λύση του Κυπριακού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την υπόσχεση των Βρυξελλών για άνοιγμα

κεφαλαίων στην Τουρκία, διευκρινίζοντας πως «πρόκειται για διακυβερνητική διαδικασία που χρειάζεται την σύμφωνη γνώμη και των 28 κρατών μελών για να ανοίξει ή να κλείσει ένα κεφάλαιο».

O Νίκος Χριστοδουλίδης χαιρετίζει την ενέργεια του κ. Κυπριανού για την μεταφορά συγκεκριμένων μηνυμάτων στην Τουρκία εκφράζοντας την ευαρέσκεια του ενώ παράλληλα χαιρετίζει και τις δηλώσεις του κ. Λιλλήκα.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως θα υπάρξει συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου πριν την 11η Φεβρουαρίου καθώς επίσης και δημοσιογραφική διάσκεψη όπου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον Κυπριακό λαό για την κατάσταση πραγμάτων στις συνομιλίες.

Τέλος ο Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε και για τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στους Financial Times πως η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει πρόθεση να μεταμορφώσει το βόρειο τμήμα του νησιού μέσω πληθυσμού ή ιδιοκτησίας περιουσιών, τονίζοντας πως «Δεν τίθεται θέμα πλειοψηφίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα