Διαβουλεύσεις με οργανωμένες ομάδες είχε ο Οργανισμός «Λάρνακα 2030»

Διαβουλεύσεις με οργανωμένες ομάδες της Λάρνακας είχε τις προηγούμενες μέρες ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Λάρνακα 2030 σε σχέση με την υποψηφιότητα της πόλης για τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης κατά τις οποίες συζητήθηκαν και πρακτικοί τρόποι συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία.

Σε ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρεται ότι «την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου της πόλης στη Γκαλερί του Λάρνακα 2030. Η διαβούλευση ήταν κοινή δράση

του οργανισμού και του Συνδέσμου Καταστηματαρχών του ιστορικού εμπορικού κέντρου».

Όπως σημειώνεται, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Οργανισμού Κέλλυ Διαπούλη «προέβη σε μια σύντομη παρουσίαση, παραθέτοντας τις βασικές παραμέτρους της υποψηφιότητας της Λάρνακας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης και ακολούθησε συζήτηση για δύο κοινά πρότζεκτ με τους καταστηματάρχες. Το πρώτο είναι ο διαγωνισμός καλύτερης χριστουγεννιάτικης βιτρίνας, μια δράση που στοχεύει στη δημιουργική ενεργοποίηση των επιχειρήσεων του εμπορικού κέντρου, με τα βραβεία να δίνονται στους νικητές σε ειδική τελετή εντός Ιανουαρίου, ενώ η κριτική επιτροπή θα στελεχωθεί από μέλη και συνεργάτες του Λάρνακα 2030».

Το δεύτερο πρότζεκτ «επιδιώκει την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου μέσω εικαστικών παρεμβάσεων στις βιτρίνες των καταστημάτων, με στόχο να μετατραπούν οι εμπορικοί δρόμοι σε υπαίθριες εικαστικές εκθέσεις με την κάθε βιτρίνα να αποτελεί ένα αυτόνομο έργο τέχνης. Ουσιαστικά θα γίνει ένα συναπάντημα καταστηματαρχών, καλλιτεχνών και πολιτών που αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στο κέντρο της Λάρνακας και συμφωνήθηκε όπως πραγματοποιηθεί δεύτερη συνάντηση εντός Ιανουαρίου για να προχωρήσει ο προγραμματισμός».

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου η δραματουργός Nan van Houte μίλησε, κατά τη διάρκεια διάλεξης ,τίτλο «Ζωντανή τέχνη σε ένα κόσμο που καταρρέει, μια όχι και τόσο αστεία ιστορία», σε καλλιτέχνες και πολίτες της Λάρνακας για την τέχνη σε δύσκολους και μεταβατικούς καιρούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στη Γκαλερί του «Λάρνακα 2030» πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία του Ε.ΚΑ.ΤΕ Λάρνακας, συνάντηση - διαβούλευση με τους εικαστικούς της πόλης και της επαρχίας.

Στη συνάντηση έγινε συνοπτική παρουσίαση της υποψηφιότητας της Λάρνακας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους εικαστικούς γύρω από το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της πόλης και τις προσδοκίες τους για το μέλλον και αποφασίστηκε όπως πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στις αρχές του επόμενου χρόνου, ώστε να συζητηθούν συγκεκριμένοι τρόποι κοινών δράσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα