ΔΗΣΥ για Φωτοβολταϊκά: Απλοποίηση και βελτίωση του σχεδίου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΔΗΣΥ σχετικά με το σχέδιο για «Φωτοβολταϊκά για όλους». 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Στα πλαίσια εξέτασης του προϋπολογισμού του κράτους για το 2024, ο ΔΗΣΥ έθιξε το θέμα του Σχεδίου για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών το οποίο, κατά την εκτίμησή μας, χρειάζεται σημαντικές βελτιώσεις.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στις σημερινές συνθήκες ο μόνος τρόπος σημαντικής μείωσης τους κόστους ενέργειας σε διαρκή βάση είναι η επένδυση στην ηλιακή ενέργεια.

Κρίνουμε, ωστόσο, ότι το Σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους» θα πρέπει να απλοποιηθεί αλλά και να βελτιωθεί, κυρίως

για τις ευάλωτες κατηγορίες, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ριζικά. Κρίνουμε επίσης ότι ιδιαίτερη μεταχείριση θα πρέπει να υπάρξει για τις πολυμελείς οικογένειες (τρίτεκνους-πολύτεκνους).

Επισημαίνουμε ότι για να πετύχουμε ουσιαστικότερο αποτέλεσμα θα πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα και παράλληλα οι επενδύσεις για αποθήκευση ενέργειας καθώς και η επέκταση και βελτίωση του δικτύου της ΑΗΚ.

Επειδή θεωρούμε ότι το σημερινό κόστος της ενέργειας είναι σημαντικό ζήτημα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αλλά και κορυφαία πρόκληση για ολόκληρη την οικονομία, θα ζητήσουμε όπως οι σχεδιασμοί του Υπουργείου εξεταστούν στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Διαβάστε επίσης: Η απραξία του κράτους για μείωση ρύπων φόρτωσε χρέος 800 εκατ στους πολίτες

Keywords
Τυχαία Θέματα