Δρ.Κωστρίκης: Πότε αναμένει εξαφάνιση του κύματος – «Η αρχή του τέλους..»

Αισιόδοξα μηνύματα για το τέλος της πανδημίας έστειλε σήμερα ο δρ Λεόντιος Κωστρίκης καλεσμένος στο Μεσημέρι και Κάτι.

Αρχικά αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον είπε ότι πρόκειται για ένα κύμα της επιδημίας  με ένα στέλεχος που είναι εξαιρετικά μεταδοτικό, και συγκεκριμένα ανέφερε ότι είναι το πιο μεταδοτικό που είδαμε μέχρι σήμερα. Παράλληλα ο δρ.Κωστρίκης έκανε λόγο για εξαφάνιση αυτού του κύματος μέσα στις επόμενες 3 βδομάδες. 

«Ξεκίνησε από τη Νότιο Αφρική μπήκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στην Κύπρο. Μέχρι

τις 19 Δεκεμβρίου ήταν περίπου στο 31% των λοιμώξεων στην Κύπρο. Αύριο θα ξέρουμε τα αποτελέσματα μέχρι και τα Χριστούγεννα.  Υπολογίζω ότι μέχρι τέλος του χρόνου και τις πρώτες ημέρες του Γενάρη θα κορυφωθεί, δηλαδή θα φτάσει σχεδόν στο 100% των νέων λοιμώξεων.

Δείτε επίσης: Καραγιάννης: Γιατί δεν αποφασίστηκε lockdown-«Θα έχουμε περισσότερα κρούσματα»

Οι δικοί μου υπολογισμοί λένε ότι θα έχουμε πτώση αυτού του κύματος μέσα σε τρεις εβδομάδες. «Αυτό το βλέπουμε στην Νότιο Αφρική, γρήγορη καμπύλη πάνω γρήγορη καμπύλη κάτω» ανέφερε ο δρ Κωστρίκης.

Μετέπειτα τόνισε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να συγχύζει την μεταδοτικότητα του ιού με τη νοσηρότητα.

Συνέχισε λέγοντας, «Υπάρχουν αυξημένες ενδείξεις στο εξωτερικό οι οποίες δείχνουν ότι ναι μεν ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός όμως αυτές οι λοιμώξεις δεν οδηγούν άτομα σε νοσηλείες.

Αυτός ο ιός προσβάλει το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα δεν προβάλει τους πνεύμονες άρα δεν δημιουργεί πνευμονία».

Κλείνοντας έστειλε το δικό του αισιόδοξο μήνυμα, «Πιθανότατα αυτή η παραλλαγή να ήταν η παραλλαγή που ήλπιζαν οι Άγγλοι επιστήμονες στις αρχές του 2020 για να δημιουργήσουν ανοσία της αγέλης. Πιθανότατα να είναι η αρχή του τέλος της δημιουργίας της ανοσίας της αγέλης».

Διαβάστε επίσης: Τρέχουν για 1η δόση μετά την αύξηση κρουσμάτων –«Καθημερινά 1000 άτομα»

Keywords
Τυχαία Θέματα