Ειδική επιτροπή συστήνει η «βουλή» για το θάνατο Τ/κ στην Τουρκία

Ειδική επιτροπή συστήνει η «βουλή» στα κατεχόμενα με στόχο να παρακολουθεί τις διαδικασίες έρευνας και δικαστικής αγωγής για τα θύματα που ήταν «πολίτες» του ψευδοκράτους στο σεισμό στην Τουρκία και θα ενημερώνει σχετικά το κοινό.

Όπως μεταδίδει η Κίπρις ποστασί, η σύσταση αυτής της επιτροπής θα αποφασισθεί κατά την ολομέλεια της «βουλής» τη Δευτέρα και θα καθοριστούν ακριβώς οι όροι εντολής της. Σημειώνει ωστόσο ότι η εν λόγω επιτροπή δεν θα παρακολουθεί μόνο την δίωξη στο Αντίγιαμαν

για το ξενοδοχείο όπου διέμενε η ομάδα βόλεϊ από την Αμμόχωστο, αλλά και τις ποινικές υποθέσεις που έχουν ασκηθεί σε άλλες σεισμόπληκτες περιοχές, όπου έχασαν την ζωή τους «πολίτες» του ψευδοκράτους.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι για την υπόθεση του ξενοδοχείου Isias, στα ερείπια του οποίου σκοτώθηκαν 65 άτομα, οι 35 της αποστολής βόλεϊ από την Αμμόχωστο, και το οποίο ανήκει στον Αχμέτ Μποζκούρτ, μέλος του βακούφικου νεολαίας TÜGVA στην Τουρκία (ΣΣ: πρόσκειται στο ΑΚΡ), επιβλήθηκε «εντολή εμπιστευτικότητας».

«Τα συντρίμμια που βρέθηκαν στην περιοχή του κτιρίου εξετάστηκαν προσεκτικά και διαπιστώθηκε ότι η ποιότητα του σκυροδέματος ήταν προφανώς χαμηλή και ότι χρησιμοποιήθηκε χαλίκι και άμμος από ρέμα», αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση που συντάχθηκε από δείγματα των ερειπίων για σκοπούς εκδίκασης της υπόθεσης. Την έκθεση συνέταξε το «πανεπιστήμιο» ανατολικής Μεσογείου στην Αμμόχωστο και σύμφωνα με την τουρκική Τζουμχουριέτ, ακαδημαϊκός από το εν λόγω «πανεπιστήμιο» μετέβη στο Αντίγιαμαν και την παρέδωσε στον Εισαγγελέα που ασχολείται με την υπόθεση.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι ξεκίνησε έρευνα, οι πραγματογνώμονες έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και ελήφθησαν έξι δείγματα σκυροδέματος και άλλου υλικού.

Διαβάστε επίσης: Υποχώρησε η στάθμη της θάλασσας σε περιοχές στα κατεχόμενα

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα