Εκατοντάδες συλλήψεις και συγκρούσεις για τη Γάζα στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Διαστάσεις κρίσης έχουν πάρει στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ οι καταλήψεις από διαδηλωτές που στηρίζουν τους Παλαιστινίους αλλά και από τις επεμβάσεις της Αστυνομίας για την εκκένωσή τους.

Μόνο στην Νέα Υόρκη οι συλλήψεις έχουν ξεπεράσει στις 300 τις τελευταίες ώρες και σε αυτές

πρέπει να προστεθούν δεκάδες άλλες σε όλη τη χώρα. Στην όλη αναστάτωση πρέπει να συνυπολογιστούν οι διαδηλώσεις και οι αντιδιαδηλώσεις, αλλά και ο πολιτικός σάλος για τη διαχείριση της κατάστασης.

Το ερώτημα που ακόμη δεν έχει απάντηση είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα, αν δηλαδή η επέμβαση της Αστυνομίας, έπειτα από το πράσινο φως των εκάστοτε αρχών των ιδρυμάτων αρκεί για να μπει τέλος στο κίνημα ή αν θα γίνουν η αρχή για μια ακόμη μεγαλύτερη κινητοποίηση.

Κολούμπια: Η επέμβαση έγινε γιατί δεν βρέθηκε λύση

Η νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη ήταν μία από τις πλέον έντονες τις τελευταίες δεκαετίες για το κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Έπειτα από αίτημα των πανεπιστημιακών αρχών στην αστυνομία της Νέας Υόρκης, εκατοντάδες αστυνομικοί μπήκαν στο κάμπους και άδειασαν το Χάμιλτον Χολ από τους καταληψίες φοιτητές. Όχημα της αστυνομίας εφοδιασμένο με σκάλα πλησίασε το κατειλημμένο κτίριο με τους αστυνομικούς να ανεβαίνουν και να παραβιάζουν παράθυρο για να μπουν στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με τα αρχεία της εφημερίδας Columbia Daily Spectator η επέμβαση της αστυνομίας έγινε ακριβώς 56 χρόνια μετά από μια αντίστοιχη επιχείρηση το 1968 όταν τότε είχαν συλληφθεί περισσότερα από 700 άτομα που διαδήλωναν κατά του πολέμου στο Βιετνάμ με τους αστυνομικούς τότε να εισβάλουν στο Hamilton Hall μέσα από τούνελ.

Η κατάσταση στο Κολούμπια το πρωί της Τετάρτης ήταν ήρεμη και αυτό το δείχνουν με μια φωτογραφία στο Instagram.

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Columbia Students for Justice in Palestine

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκατοντάδες, Γάζα, ΗΠΑ,ekatontades, gaza, ipa