Έκκληση αντιπολίτευσης στην Τουρκία: «Ο δεύτερος γύρος είναι "do-or-die"»

Η πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP στην Κωνσταντινούπολη, Τζανάν Καφταντζίογλου, την οποία φήμες θέλουν να έχει αναλάβει με τον Ιμάμογλου την οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας για τον 2ο γύρο έκανε μια κρίσιμη έκκληση στους ψηφοφόρους, λέγοντας: «Αυτές οι εκλογές θα είναι εκλογές για τη ζωή ή το θάνατο της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Εμφανιζόμενη

στο Fox TV, η Καφταντζίογλου είπε: «Ο κ. Κεμάλ θα κερδίσει και πρέπει να κερδίσει. Οι εκλογές της 28ης Μαΐου θα είναι εκλογές για τη ζωή ή το θάνατο της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, θα χρησιμοποιήσουμε μια πιο έντονη ρητορική, ναι.

Έκαναν μαύρη προπαγάνδα λέγοντας "θα απελευθερώσουν τον Οτσαλάν". Ποιος ήταν αυτός που έβγαλε τον Οσμάν Οτζαλάν στην τηλεόραση; Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι ο ιδρυτής μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Έχει τελεσίδικη ποινή; Εκτίει την ποινή του αυτή τη στιγμή; Εκτίει την ποινή του. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν έχει την εξουσία να τον απελευθερώσει, ούτε θα το κάνει. Ποιος ήταν αυτός που έβγαλε τον Οσμάν Οτσαλάν στην τηλεόραση; Αυτό που έκαναν για να παραμείνουν στην εξουσία, δεν θα το κάνουμε εμείς για να κερδίσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα