Ενόχληση Ερντογάν με «χρώματα ΛΟΑΤΚΙ» στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν παραπονέθηκε την Πέμπτη ότι ένιωθε άβολα με τη χρήση αυτών που περιέγραψε ως «ΛΟΑΤΚΙ χρώματα» στα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία κοσμούσαν την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.

Ο Ερντογάν είπε ότι θα ήθελε να το συζητήσει με τον  Γ.Γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ανέφεραν την Πέμπτη τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Η κυβέρνηση της Τουρκίας – με επικεφαλής τον Ερντογάν και το ισλαμικό του Κόμμα AKP – έχει σκληρύνει τη στάση της για τις ελευθερίες

ΛΟΤΑΚΤΙ.

«Ένα από τα θέματα που με ενοχλεί περισσότερο… είναι ότι μπαίνοντας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, βλέπει kane;iw τα ΛΟΑΤ χρώματα στα σκαλιά και σε άλλα μέρη», είπε ο Ερντογάν από τον τηλεοπτικό σταθμό Haberturk και άλλους.

«Πόσοι ΛΟΑΤΚΙ υπάρχουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή; Όσο κι αν έχουν δίκιο σε αυτά τα βήματα, όσοι είναι εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ έχουν το ίδιο δικαίωμα», είπε ο Ερντογάν, ο οποίος έχει συχνά χαρακτηρίσει τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ως «αποκλίσεις» και σκληραίνει ιδιαίτερα τη ρητορική του κατά τη φετινή προεκλογική του εκστρατεία.

Ωστόσο, ορισμένοι Ο.Η.Ε. διπλωμάτες είπαν ότι ο Ερντογάν μπορεί να μπέρδεψε τα 17 διαφορετικά χρώματα που σχετίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης με τα χρώματα του ουράνιου τόξου Pride να συνδέονται με τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ.

Ένας εκπρόσωπος του Γκουτέρες δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα