Σαββίδης σε ΥΠΑΝ: «Όποιος αντιβαίνει σε απόψεις ΛΟΑΤΚΙ είναι ομοφοβικός»

Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, έστειλε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Χρύσανθος Σαββίδης για την έρευνα που διέταξε για το βίντεο του Μητροπολίτη Μεσογαίας το οποίο προβλήθηκε σε σχολείο.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του «μετά λύπης μου πληροφορήθηκα ότι δώσατε εντολή έρευνας του περιστατικού προβολής “ομοφοβικού” όπως χαρακτηρίστηκε βίντεο, κατά τη διάρκεια του μαθήματος θρησκευτικών, σε μαθητές Γ΄Λυκείου, σε Λύκειο της Λευκωσίας».

Τονίζει ότι «στις μέρες μας οτιδήποτε αντιβαίνει τις απόψεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να χαρακτηρίζεται αμέσως “ομοφοβικό”. Όπως

ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός, έτσι θα πρέπει να είναι και η ελευθερία της έκφρασης των ιδεών. Γι ‘αυτό και θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να “φιμώνεται” ένας εκπαιδευτικός και να μην μπορεί ελεύθερα να ασκήσει το λειτούργημά του».

Διαβάστε ακόμη: Μυλωνάς: Η κα. Ατταλίδου καπηλεύεται ένα συγκεκριμένο κοινό (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτούσια η επιστολή

Αξιότιμη κ. Μιχαηλίδου,
μετά λύπης μου πληροφορήθηκα ότι δώσατε εντολή έρευνας του περιστατικού προβολής “ομοφοβικού” όπως χαρακτηρίστηκε βίντεο, κατά τη διάρκεια του μαθήματος θρησκευτικών, σε μαθητές Γ΄Λυκείου, σε Λύκειο της Λευκωσίας, σύμφωνα με το οποίο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος παραθέτει σε ομιλία του τη θέση της Εκκλησίας μας αναφορικά με το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας.

Θεωρώ ότι στη σημερινή κοινωνία της πληροφορίας που ο νέος γίνεται δέκτης ενός καταιγισμού δεδομένων και πληροφοριών, θα πρέπει το δημόσιο σχολείο να είναι ικανό να μαθαίνει στους μαθητές και ειδικά στους τελειόφοιτους να μπορούν να σχηματίζουν και να διατυπώνουν με κριτικό στοχασμό απόψεις επάνω σε διάφορα θέματα.

Οι απόψεις για την προσέγγιση του θεσμού της οικογένειας είναι πολλές και αντικρουόμενες. Όπως οι μαθητές “βομβαρδίζονται” καθημερινά για τη θέση των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από όλα τα μέσα, δεν θεωρώ μεμπτό το ότι ένας εκπαιδευτικός του μαθήματος των θρησκευτικών παρέθεσε στην τάξη και τις απόψεις της Εκκλησίας επί του θέματος. Οι μαθητές θα είναι αυτοί που αξιολογώντας όλα τα δεδομένα θα μπορέσουν να αποκρυσταλλώσουν την άποψή τους.
Συνηθίζεται στις μέρες μας οτιδήποτε αντιβαίνει τις απόψεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να χαρακτηρίζεται αμέσως “ομοφοβικό”. Όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός, έτσι θα πρέπει να είναι και η ελευθερία της έκφρασης των ιδεών. Γι ‘αυτό και θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να “φιμώνεται” ένας εκπαιδευτικός και να μην μπορεί ελεύθερα να ασκήσει το λειτούργημά του.

Σημειώνεται ότι πηγές από το Υπουργείο Παιδείας ξεκαθάρισαν στο SigmaLive ότι αυτή τη στιγμή γίνεται διερεύνηση του περιστατικού και όχι οποιαδήποτε δίωξη εκπαιδευτικού.  

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Θύελλα αντιδράσεων για την έρευνα ΥΠΑΝ εναντίον θεολόγου

Keywords
Τυχαία Θέματα