Ερντογάν: Η Ελλάδα υποκινείται από τους φίλους της στον Λευκό Οίκο

Ο Tούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο αεροπλάνο μετά την επίσκεψή του στις χώρες του Κόλπου.

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε: «Είπατε ότι αρχίζει μια νέα εποχή με την Ελλάδα. Τι είδους προσδοκίες έχουμε από την Αθήνα για το μέλλον; Θα αποκτήσει δυναμική ο δρόμος που είναι

να διανυθεί για τα νησιά, τα οποία θα έπρεπε ήδη να είναι αφοπλισμένα;». Ο Τούρκος Πρόεδρος Erdoğan έδωσε την ακόλουθη απάντηση στην ερώτηση:

«Το συζητήσαμε πολύ καθαρά, πολύ ανοιχτά με τον κ. Π/Θ Μητσοτάκη. Δηλαδή, το θέμα του εξοπλισμού αυτών των νησιών. Για την ακρίβεια, ο Τ/ΥΠΕΞ μου μίλησε, μιλάει και θα μιλήσει με τον ομόλογό του για το θέμα αυτό. Βεβαίως, το θέμα αυτό δεν πηγάζει μόνο από την Ελλάδα, ορισμένοι φίλοι της και το λόμπι στον Λευκό Οίκο τους υποκινούν συνεχώς. Ως αποτέλεσμα αυτής της υποκίνησης είναι να δημιουργούνται κατά καιρούς ανεπιθύμητες καταστάσεις. Ο Τ/ΥΠΕΞ μας κ. Hakan είναι σε επαφή με τον ομόλογό του και οι σχέσεις του Συμβούλου μου Çağatay Kılıç με τον [σσ. ή την, ασαφές στην τουρκική] ειδικό αντιπρόσωπο του Μητσοτάκη θα κάνουν αυτή τη διαδικασία πολύ διαφορετική. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε αυτό γρήγορα».

Διαβάστε επίσης: Τουρκοκύπριοι πολιτικοί επικρίνουν τον Ερντογάν για το Κυπριακό

Keywords
Τυχαία Θέματα