Εταιρείες Κύπρου-Μάλτας-Κουρασάο υπό έλεγχο από την Ινδία για συνδικάτο απάτης

Οι ινδικές αρχές μηδενίζουν τις εταιρείες και  ιστότοπους διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών που έχουν συσταθεί στο Κουρασάο, τη Μάλτα και την Κύπρο μετά τη σύλληψη ενός άνδρα στο Δελχί που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης στον κυβερνοχώρο αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με  δημοσιεύματα, η Διεύθυνση Επιβολής της χώρας στοχεύει πολυάριθμες εταιρείες και ιστοσελίδες μέσω των οποίων επενδυτές σε διάφορες περιοχές της Ινδίας έγιναν

στόχος ενός εγκληματικού συνδικάτου που τους εξαπάτησε από τα κεφάλαιά τους.

Μια έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει ξεκινήσει με βάση αναφορές από πληροφορίες από περιοχές όπως το Δελχί, το Ούταρ Πραντές και άλλες, οι οποίες ισχυρίζονται ότι τα θύματα εξαπατήθηκαν μέσω διαδικτυακών προγραμμάτων και παιχνιδιών.

Μία περίπτωση ειδικότερα αφορούσε τη χρήση διακομιστών με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με παράλληλη εγκατάσταση εντός της Ινδίας για τη διευκόλυνση των εργασιών των ΗΑΕ.

Οι συλλήψεις που έγιναν νωρίτερα φέτος είχαν ήδη διχτυωτές ράβδους χρυσού, στάχτη, κοσμήματα, πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια.

Οι αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για κέρδη από μια επιχείρηση που περιλαμβάνει εταιρείες κέλυφος, οι οποίες μετέφεραν κεφάλαια στο εξωτερικό.

Τα θύματα δελεάστηκαν με την υπόσχεση για υψηλές αποδόσεις των επενδύσεων, υποσχέσεις μερικής απασχόλησης, παροχές διαδικτυακών αγορών και πολλά άλλα – ακολουθώντας έναν παρόμοιο τρόπο λειτουργίας με αυτόν που ίσχυε στη λεγόμενη «απάτη του Μακάο».

Περίπου 200 εταιρείες ή εταιρείες πιστεύεται ότι εμπλέκονται στο συνδικάτο, εισάγοντας αντικείμενα υψηλής αξίας, όπως ηλιακούς συλλέκτες και ροδέλαιο από μέρη όπως το Ντουμπάι, το Χονγκ Κονγκ και η Κίνα.

Το πρόγραμμα πιστεύεται ότι λειτούργησε μεταξύ του 2020 και του τρέχοντος έτους, με τα κέρδη σχεδόν 4.798 crore (600,7 εκατομμύρια δολάρια).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εταιρείες Κύπρου#45Μάλτας#45Κουρασάο, Ινδία,etaireies kyprou#45maltas#45kourasao, india