Έθεσαν σε αργία τον τέως Κιτίου – Επανεξετάζουν το θέμα Παγκράτιου&Πιτσιλλίδη

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 η μαραθώνια Ιερά Σύνοδος η οποία είχε αρχίσει στις 09:00.

Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στις κατεχόμενες περιοχές και καλεί να μην επηρεαστούν από τα λόγια του κατακτητή αλλά να ενισχύσουν τον αγώνα για τα δικαιώματα στη γη των προγόνων μας. «Η εκκλησία θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για επιτυχή αντιμετώπιση των προκλήσεων».

Όσο αφορά τον Ανδρέα Πιτσιλλίδη όπως τον καλέσει ενώπιόν της κατά την επόμενη συνεδρία της Συνόδου ώστε να απαντήσει στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που του είχαν τεθεί

όταν του επιβλήθηκε η ποινή του αφορισμού πριν λάβει την απόφασή της.

Για τον Παγκράτιο Μερακλή έγινε εκτενής συζήτηση επί του θέματος επειδή τα νεότερα μέλη δεν είχαν υπόψη τους τα γεγονότα, ζήτησαν να μελετήσουν το σχετικό αρχείο και να εξετάσουν το θέμα σε επόμενη συνεδρία.

Για την υπόθεση του Μητροπολίτη τέως Κιτίου, η Ιερά Σύνοδος τον έθεσε σε αργία μέχρι την εκδίκαση της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο Η Ιεράς Σύνοδος εξουσιοδότησε επίσης τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο όπως εφαρμόσει τα όσα προνοούνται για τη μεταστέγαση και τα δικαιώματά του.

Τέλος, για τις παραποιημένες εικόνες της Θεοτόκου και των Αγίων καθώς και φωτογραφίες ηρών του ελληνικού έθνους κατά την διάρκεια της πορείας υπερηφάνειας, η Ιερά Σύνοδος ανέφερε ότι δείχνουν ασέβεια και συνιστούν ύβρη στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και καλεί τον λαό να δείξει την αποστροφή του σε τέτοιες καταστάσεις μένοντας πιστός στα όσα παραλάβαμε από τους προγόνους μας, σημείωσαν. 

Το λακωνικό σχόλιο Παγκράτιου

Λακωνικός ήταν ο Παγκράτιος Μερακλής κληθείς από το SigmaLive να σχολιάσει την απόφαση της Συνόδου. «Ουδέν σχόλιο» μας απάντησε ο Παγκράτιος Μερακλής ενώ αρκέστηκε να μας αναφέρει να αναμένουμε μέχρι την επόμενη Σύνοδο. 

Διαβάστε επίσης: Ιερά Σύνοδος: Προς επαναφορά Παγκράτιου και μη καθαίρεση Κιτίου (vid&pics)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έθεσαν, Κιτίου – Επανεξετάζουν, ΠαγκράτιουampampΠιτσιλλίδη,ethesan, kitiou – epanexetazoun, pagkratiouampamppitsillidi