Έξυπνα tips οργάνωσης για την κουζίνα σου!

Είναι συχνό φαινόμενο το να επικρατεί ένας χαμός στην κουζίνα σου, ειδικά αν τη χρησιμοποιείς συχνά! Η "αταξία", ωστόσο,σε μια κουζίνα σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη οργάνωσης, πράγμα που κάνει το χώρο λιγότερο λειτουργικό και πιο δύσκολο να κινηθείς σε αυτόν.

Αν ταυτίζεσαι με μια τέτοια κατάσταση τότε η κουζίνα σου χρειάζεται επειγόντως καλύτερη οργάνωση. Ανακάλυψε λοιπόν 7 έξυπνα tips οργάνωσης για την κουζίνα που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη!

Κρέμασε

μερικά σκεύη σου

Σίγουρα έχεις συνηθίσει να έχεις όλα σου τα σκεύη σε ντουλάπια. Το αποτέλεσμα όμως συχνά είναι να μη θυμάσαι που έχεις βάλει το κάθε τι. Άσε που συχνά χρειάζεται να βγάλεις ότι βρίσκεται μπροστά για να φτάσεις ένα σκεύος που βρίσκεται στο βάθος. Για να αποφύγεις όλη αυτή την ταλαιπωρία μπορείς να κρεμάσεις μερικά σκεύη που χρησιμοποιείς συχνά. Πέρα από το ότι θα σου λύσει τα χέρια αφού θα έχεις άμεση πρόσβαση σε ότι χρειάζεσαι, είναι και μια πολύ καλή ιδέα διακόσμησης!

Αποθήκευσε σκεύη και πιάτα ανάλογα με τη συχνότητα που τα χρησιμοποιείς

Ο σωστός τρόπος για να οργανώσεις τα σκεύη και τα πιάτα σου στα ντουλάπια είναι να βάλεις μπροστά μπροστά εκείνα που χρησιμοποιείς συχνότερα. Επιπλέον, τα πιάτα που χρησιμοποιείς καθημερινά πρέπει να είναι τοποθετημένα στα πιο χαμηλά ράφια που φτάνεις πιο εύκολα. Αντίστοιχα, τα σκεύη εκείνα που δε χρησιμοποιείς καθημερινά μπορείς να τα τοποθετήσεις στα ψηλά σου ντουλάπια.

Χώρισε τα τρόφιμα σε βαζάκια και δοχεία

Σε μια καλά οργανωμένη και λειτουργική κουζίνα οι διαφορετικές ομάδες τροφίμων διαχωρίζονται. Χώρισε λοιπόν τα μπαχαρικά και τα ξηρά τρόφιμα όπως τα δημητριακά σε βάζα και δοχεία. Έτσι, όχι μόνο θα διατηρηθεί η φρεσκάδα τους και η μυρωδιά τους αλλά επιπλέον θα μπορείς να ξέρεις που τα έχεις αποθηκεύσει. Σίγουρα προτίμησε διάφανα δοχεία ώστε να βλέπεις το περιεχόμενο τους.

Χρησιμοποίησε διαχωριστικά για τα συρτάρια σου

Αν τα συρτάρια σου είναι πολύ μεγάλα τότε μπορείς να τοποθετήσεις διαχωριστικά, έτσι ώστε να δημιουργηθούν πολλοί μικρότεροι χώροι αποθήκευσης. Με τον τρόπο αυτό τα συρτάρια σου θα είναι απολύτως τακτοποιημένα. Επιπλέον, δε θα χρειάζεται να σπαταλάς χρόνο ψάχνοντας κάθε φορά που χρειάζεσαι κάτι.

Πηγή: exypnes-idees.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα