Το «εγκαταλελειμμένο» χωριό λίγο έξω απ΄τη Λευκωσία που είναι αρχαίο μνημείο

Πηγαίνοντας στο χωριό Φικάρδου θα ανακαλύψει κανείς ότι είναι ένα μικρός παράδεισος στην Κύπρο. Το πιο παραδοσιακό χωριό κάποτε έσφυζε από ζωή με το κρασί και ζιβανία να είναι η βασική καλλιέργεια.

Σήμερα το επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στα πανέμορφα δρομάκια του, ανάμεσα από κτισμένα παραδοσιακά σπίτια που όλα είναι διατηρητέα.

Στο χωριό κάθε χρόνο πραγματοποιείται το φεστιβάλ παράδοσης με μεγάλη επιτυχία. Ένα φεστιβάλ που σε ταξιδεύει στα μοναδικά μονοπάτια της κυπριακής παράδοσης.

Όπως

ανέφερε ο Χρίστος Τυρίμος το Φικάρδου είναι το μόνο χωριό της Κύπρου που είναι εξ ολοκλήρου αρχαίο μνημείο. Υπάγεται στο τμήμα αρχαιοτήτων και είναι κατοικήσιμο. Είχε φτάσει στον ένα κάτοικο πλέον όμως το χωριό έχει 26 μόνιμους κάτοικους. Μέσα στον πυρήνα υπάρχουν 2-3 άτομα και γύρω γύρω ζουν οι υπόλοιποι.

«Μετά την διοργάνωση των φεστιβάλ και το Χριστουγεννιάτικο χωρίο ο κόσμος ενθουσιάστηκε με το χωριό και πλέον δημιουργούνται και δωμάτια για να μείνει ο κόσμος κάτι που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα, ανέφερε ο κ. Τυρίμος.

Πιο κάτω το βίντεο, όπως προβλήθηκε στην εκπομπή Ήρθε κι Έδεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα