Η απάντηση βρετανού Υπουργού για την λύση του περιουσιακού στο Κυπριακό

O Leo Docherty, Υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ευρώπη, δήλωσε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης του περιουσιακού ζητήματος στην Κύπρο είναι η επανένωση του διαιρεμένου νησιού.

H Υπουργός απάντησε σε γραπτή κοινοβουλευτική ερώτηση του φιλοκύπριου Συντηρητικού βουλευτή του Λονδίνου Δρ Μάθιου Όφορντ, ο οποίος είχε ρωτήσει το Φόρεϊν Όφις για την αξιολόγηση των επιπτώσεων στις πολιτικές του «παράνομων εποικισμών και δήμευσης περιουσιών στη βόρεια Κύπρο

από Τούρκους υπηκόους. .»

Στην απάντησή της, o Docherty χαρακτήρισε το περιουσιακό ζήτημα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ως «ένα από τα πιο περίπλοκα και ευαίσθητα θέματα στο Κυπριακό».

Πρόσθεσε ότι «τελικά, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης των ζητημάτων που προέκυψαν από τα γεγονότα του 1974, συμπεριλαμβανομένων των αξιώσεων ιδιοκτησίας, είναι μέσω των συνομιλιών με τη διευκόλυνση του ΟΗΕ με στόχο την επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης».

O Docherty ολοκλήρωσε δηλώνοντας ότι «το ΗΒ συνεχίζει να υποστηρίζει τη διαδικασία υπό την ηγεσία του ΟΗΕ και να ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις».

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση βρετανού Υπουργού για την λύση του περιουσιακού στο Κυπριακό

Keywords
Τυχαία Θέματα