Η Ελληνική ετοιμάζει την πρότασή της για τον Συνεργατισμό

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η κατάθεση δεσμευτικής πρότασης για το «φιλέτο» της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας από την Ελληνική Τράπεζα.

Έγκυρες πηγές από την Τράπεζα ανέφεραν στο ΣΙΓΜΑ ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί η πρότασή τους, λέγοντας ωστόσο ότι είναι θέμα χρόνου

αυτό να γίνει πράξη. Άλλωστε, ο ορίζοντας για την κατάθεση δεσμευτικών προτάσεων από τους δυνητικούς επενδυτές εκπνέει την προσεχή Δευτέρα.

Πάντως, το τελευταίο χρονικό διάστημα φημολογείται ότι η Ελληνική προσανατολίζεται να καταθέσει δεσμευτική πρόταση αποκλείοντας συγκεκριμένα κομμάτια του «καλού» Συνεργατισμού. Αυτό το σενάριο απορρίπτεται κατηγορηματικά τόσο από την Διοίκηση του Συνεργατισμού, όσο και από την Ελληνική Τράπεζα.

Πηγές και από τις δύο τράπεζες παραπέμπουν στην προκήρυξη της διαδικασίας προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος στον Συνεργατισμό, η οποία σαφέστατα αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Έγκυρες πηγές από την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, αναφέρουν στο ΣΙΓΜΑ ότι όσοι εκ των «μνηστήρων» επέδειξαν ενδιαφέρον για συγκεκριμένα κομμάτια του «καλού» Συνεργατισμού, ανάμεσά τους και τράπεζες του τόπου, είχαν αποκλειστεί και δεν συνεχίζουν.

Όσον αφορά στις κινήσεις του αμερικανικού επενδυτικού ταμείου Apollo, οι πληροφορίες επιμένουν ότι αυτό επιδιώκει τη συνεργασία με ευρωπαϊκή τράπεζα, ώστε να καταθέσει δεσμευτική πρόταση και να διεκδικήσει, επίσης, τον «καλό» Συνεργατισμό. Ωστόσο, για την ώρα τουλάχιστον δεν υπάρχει κατάληξη.

Σε κάθε περίπτωση, από τη Δευτέρα κι έπειτα δρομολογούνται εξελίξεις οι οποίες θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του τραπεζικού συστήματος στον τόπο και σηματοδοτούνται, κατά πάσα πιθανότητα, από την μεγαλύτερη συναλλαγή στην Κύπρο.

Τέλος, αξίζει να προστεθεί στην εξίσωση και η κοινοποίηση συγκέντρωσης που απέστειλε η Astro Bank στην Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού για την απόκτηση των δραστηριοτήτων της USB Bank.

Keywords
Τυχαία Θέματα