«Η κατοχή κινητού από κρατούμενο δεν είναι ποινικό αδίκημα»

Η κατοχή κινητού τηλεφώνου από κρατούμενο δεν είναι ποινικό αδίκημα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, του Κλάδου Αστυνομικών, Νίκος Λοιζίδης. Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Πρωτοσέλιδο ο Εκπρόσωπος είπε πως « χθες βράδυ το σκεφτήκαμε και είναι καιρός να το μάθει και ο κόσμος. Δεν είναι ποινικό αδίκημα αν ένας κρατούμενος έχει στην κατοχή του κινητό.

Είναι πειθαρχικό παράπτωμα. Αυτό να το μάθει ο κόσμος γιατί κάναμε έρευνες… βρήκαμε κινητά και μας λένε γιατί δεν κάνατε σύλληψη; Επειδή δεν

είναι αδίκημα», είπε.

Διαβάστε επίσης: Ισότητα: Aβάσιμες και συκοφαντικές για δεσμοφύλακες οι κατηγορίες κρατούμενου

Κληθείς να απαντήσει γιατί δεν τροποποιείται η νομοθεσία, ο κ.Λοιζίδης είπε «να μας πουν αυτοί που ψηφίζουν τους νόμους γιατί δεν το κάνουν ποινικό αδίκημα. Το 2011 η Αμερική έκανε ποινικό αδίκημα την κατοχή κινητού σε κατάδικους.

Πρέπει να κόψουμε την επικοινωνία τους, να ψηφίσουμε νόμους και να δώσουμε ομπρέλα προστασίας σε δεσμοφύλακες για να μας πουν πόσο τραγικές είναι οι καταστάσεις μέσα, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο ξέφωτο. Βρισκόμαστε σε ένα οργανωμένο έγκλημα που είναι μέσα και επηρεάζει και την έξω ζωή», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης: Φορτηγό μετέφερε στις Φυλακές 200 κινητά - Πέρασαν εντός μπάλες με ναρκωτικά

Ολόκληρη η παρέμβασή του στο βίντεο πιο κάτω.

Keywords
Τυχαία Θέματα