Έγκριση πιθανής πώλησης αμερικανικών πυρομαχικών αρμάτων στο Ισραήλ

Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών ενέκρινε την πιθανή πώληση στο Ισραήλ πυρομαχικών αρμάτων και σχετικού εξοπλισμού, με εκτιμώμενη οικονομική αξία 106,5 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Η πώληση θα γίνει από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ και θα αποτελείται από πυρομαχικά (120mm M830A1 High Explosive Anti-Tank Multi-Purpose with Tracer -MPAT), αλλά και σχετικό εξοπλισμό, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του, το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Διαβάστε επίσης: Το Ισραήλ

συνεχίζει την επίθεσή στη Γάζα-Αποτυχία ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός

Νέα διαδικασία επιθεώρησης της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Κερέμ Σαλόμ

Μία νέα διαδικασία επιθεώρησης της βοήθειας για την Γάζα τελεί υπό έλεγχο στην συνοριακή διάβαση Κερέμ Σαλόμ, αλλά οι προσπάθειες για την έγκριση άδειας διέλευσης για τα φορτηγά, μέσω του αναφερόμενου συνοριακού περάσματος βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters ένας ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Υπό το νέο αυτό σύστημα, τα φορτηγά θα μπουν στο Κερέμ Σαλόμ στα σύνορα μεταξύ του Ισραήλ, της Γάζας και της Αιγύπτου για πρώτη φορά από την Ιορδανία, πριν εισέλθουν στην Γάζα από την Ράφα, που απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα.

17.700 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον 17.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 48.780 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής οργάνωσης μαχητών Χαμάς, με νεότερο του απολογισμό.

Η κυβέρνηση της Χαμάς, η οποία κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα από το 2007, εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών και τραυματιών είναι πολύ μεγαλύτερος, με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες διάσωσης και τις ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις βομβαρδισμένες περιοχές για να απελευθερώσουν θύματα και να εντοπίσουν σορούς ανθρώπων από τα ερείπια.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έχει αναφέρει ότι το 70% των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά και νέοι κάτω των 18 ετών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα