Κ. Χατζηγιάννης: Αναγκαιότητα η δημιουργία βιοτεχνικής περιοχής στην Ερήμη

Αποτελεί αναγκαιότητα η δημιουργία βιοτεχνικής περιοχής στην Ερήμη, η οποία δεν πάει άλλο, ανέφερε ο Κυριάκος Χατζηγιάννης, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου και Βουλευτής του ΔΗΣΥ, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, την Τρίτη.

Εν συνεχεία, υπέδειξε ότι η ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού χρειάζεται να επεκταθεί και με την πρόσθετη δημιουργία βιομηχανικών και βιοτεχνικών περιοχών. «Είναι καιρός

το Υπουργείο Εμπορίου να καθορίσει πρότυπο για τη λειτουργία βιοτεχνικών περιοχών», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόνοια στους προϋπολογισμούς για τη δημιουργία βιοτεχνικής περιοχής.

Όλες οι βιοτεχνικές περιοχές στην Κύπρο είναι πρόχειρα κατασκευασμένες, υπογράμμισε ο κ. Χατζηγιάννης, προσθέτοντας ότι «αυτά δεν είναι σωστά πράγματα». Ακόμη, είπε ότι δεν υπήρξε και δεν υπάρχει σχετική πολιτική. «Πρέπει να προλάβουμε τις επιπτώσεις από τη διαιώνιση του κενού που υπάρχει στη βιομηχανική μας παραγωγή», υπέδειξε.

«Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για δημιουργία βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων για ειδικές παραγωγές, και μάλιστα υψηλής τεχνολογίας, αλλά η χώρα μας δεν διαθέτει στοιχειώδεις υποδομές, όπως βιομηχανικό λιμάνι, βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές», ανέφερε καταληκτικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα