Καρογιάν για ΤΑ:Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνων,έχουμε ευθύνη προς την κοινωνία

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, υπογράμμισε, μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό για την μεταρρύθμιση της Τ.Α, την επιτακτική ανάγκη, εκτελεστική και νομοθετική εξουσία να συνεργαστούν για να βρεθούν οι ιδανικότεροι τρόποι για την πρακτική εφαρμογή της νομοθεσίας.

«Μιλήσαμε ανοικτά και ειλικρινά σ’ ότι αφορά τα ζητήματα που εκκρεμούν δεν τίθεται θέμα της αλλαγής της φιλοσοφίας της μεταρρύθμισης, δεν τίθεται ζητήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες.

Αυτό που τίθεται από όλους

μας και αυτή είναι επιτακτική ανάγκη, είναι ότι εκτελεστική και νομοθετική εξουσία μέσα σε πλήρη συνεργασία και συνέργεια θα πρέπει να βρούμε τους καταλληλότερους και ιδανικότερους τρόπους για την πρακτική εφαρμογή της νομοθεσίας και την υπερπήδηση τεχνικών ζητημάτων.

Δεν είναι ώρα της απόδοσης ευθυνών, εξάλλου η κάθε πολιτική παράταξη κρίνεται και κρίθηκε στη διάρκεια των συζητήσεων και εμείς είχαμε ως Δημοκρατική Παράταξη, μια σειρά εισηγήσεων, προσεγγίσεων και προτάσεων που ως επί των πλείστων στηρίζονταν στις μελέτες που το κράτος πλήρωσε σε ξένους εμπειρογνώμονες για να μας εισηγηθούν ή να μας συμβουλεύσουν.

Βέβαια εδώ είναι και μια παθογένεια γενικά της πολιτείας και του πολιτικού συστήματος. Πολλές φορές, εισηγήσεις, εξειδικευμένες μελέτες που γίνονται, στο τέλος διαφοροποιούνται για πολλούς και διάφορους λόγους.

Δεν είναι όμως η ώρα, τώρα, να συζητούμε αυτά τα θέματα, έχουμε υποχρέωση και καθήκον γιατί έχουμε και μια ευθύνη έναντι της κοινωνίας από τη στιγμή που αποφασίστηκε και ψηφίστηκε από τη Βουλή αυτή η μεταρρύθμιση θα πρέπει όλοι μας χωρίς να υπολογίζουμε μικροκομματικές ή άλλες πολιτικές προσεγγίσεις, να την εφαρμόσουμε.

Σίγουρα υπάρχουν κενά, υπάρχουν αδυναμίες, υπάρχουν ζητήματα που θα πρέπει να υπερπηδηθούν, αυτό, θα πρέπει να το κάνουμε μέχρι τις εκλογές, από κει και μετά από τις εκλογές έχουμε το χρόνο εκεί που κρίνεται με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια ότι χρήζουν αλλαγές ή διαφοροποιήσεις να γίνουν.

Στόχος μας, αυτή η μεταρρύθμιση να αγγίξει τον κάθε πολίτη, σίγουρα είναι καλύτερη από αυτά που είχαμε μέχρι σήμερα, από την άλλη όμως θα πρέπει να επιδιώκουμε το βέλτιστο και όχι να κάνουμε διάφορες εμβαλματικές κινήσεις απλά και μόνο για να λέμε ότι κάναμε κάποια πράγματα.

Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί για την τοπική κοινωνία, για τους πολίτες, για την ποιότητα ζωής για να μπορεί και η Κύπρος να βαδίσει σε βηματισμούς σύγχρονους όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία, έχουμε δηλώσει και σήμερα όπως εξάλλου το έχουμε δηλώσει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, ότι θα είμαστε συμβλητικοί, δημιουργικοί, με ιδέες και προσεγγίσεις και πάνω από όλα με καλή διάθεση. Δεν μας νοιάζουν τα κομματικά μικροκέρδη. Αυτό που μας νοιάζει είναι ο τόπος να πηγαίνει μπροστά και σ’ αυτή την θέση θα παραμείνουμε προσηλωμένοι.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΣ: Υπάρχει βούληση για πλήρη εφαρμογή νομοσχεδίου ΤΑ -«Δεν είναι το ιδεατό»

Keywords
Τυχαία Θέματα