Κοινή επιστολή Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ για συμμετοχή της Ινδίας στην τριμερή

Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ τροχοδρομούν, συμμετοχή της Ινδίας στην τριμερή τους συνεργασία.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανέφερε πως οι τρεις συνεργαζόμενες χώρες, θα αποστείλουν από κοινού, σχετική επιστολή, προς την κυβέρνηση της Ινδίας.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι υπάρχει μια πρώτη θετική αντίδραση της Ινδίας σε μια τέτοια συνεργασία κι' αν

τελικά η προσπάθεια τελεσφορήσει, θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις με το Νέο Δελχί για τον καθορισμό ατζέντας.

Ο κύριος Λετυμπιώτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, εάν επιτευχθεί περαιτέρω διεύρυνση της τριμερούς, θα πρόκειται για πολύ θετική εξέλιξη, καθότι η Ινδία αποτελεί ανερχόμενη υπερδύναμη. 

Διαβάστε επίσης: Η σημασία ένταξης της Ινδίας στο Τριμερές σχήμα Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Εάν εντοπιστούν ευθύνες για τα επεισόδια στη Λεμεσό θα αποδοθούν

Εάν από την έκθεση γεγονότων διαπιστωθεί ότι δεν αξιοποιήθηκαν σωστά οι πληροφορίες που είχε στη διάθεσή της η αστυνομία και εντοπιστούν ευθύνες για τα επεισόδια στη Λεμεσό, τότε αυτές θα αποδοθούν όσο ψηλά κι' αν βρίσκονται, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι πρώτιστο μέλημα είναι διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και η αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης, ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σημείωσε, παράλληλα, ότι τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής δεν αντανακλούν την εικόνα της κοινωνίας.

Κληθείς να σχολιάσει την απουσία τοποθετήσεων από πλευράς αστυνομίας όσον αφορά τα γεγονότα, δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν έχει απαγορευθεί σε κανέναν να προβαίνει σε δηλώσεις.

Πηγή: rik

Keywords
Τυχαία Θέματα