Κόντρα ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ και για το φυσικό αέριο (vids)

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του την Παρασκευή (7/6), υποστήριξε ότι η κυβέρνηση, αντί να κοιτάζει την ουσία σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά, κοιτάζει τις εντυπώσεις και την επικοινωνία.

Ο Άντρος Κυπριανού εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ΑΚΕΛ για το γεγονός, όπως είπε, ότι η κυβέρνηση καθυστερεί αδικαιολόγητα να πάρει αποφάσεις, με αποτέλεσμα οι διεθνείς συγκυρίες να γίνονται χειρότερες για την εξαγωγή και πώληση Φυσικού Αερίου.

Η απάντηση δεν άργησε

να έρθει από πλευράς ΔΗΣΥ, με τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Δημήτρη Δημητρίου να κάνει λόγο για ακατανόητη στάση από πλευράς ΑΚΕΛ.

Αυτούσια η τοποθέτηση του Άντρου Κυπριανού:

"Μας ανησυχεί ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση συνεχίζει να διαχειρίζεται το μεγάλο θέμα της ενέργειας. Εδώ και αρκετά χρόνια εκφράζουμε τις έντονες μας επιφυλάξεις για το γεγονός ότι η κυβέρνηση καθυστερεί αδικαιολόγητα να πάρει αποφάσεις, με αποτέλεσμα οι διεθνείς συγκυρίες να γίνονται χειρότερες για την εξαγωγή και πώληση Φυσικού Αερίου. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, αντί να επιδεικνύει σοβαρότητα και προσήλωση, αντιμετωπίζει τα θέματα της ενέργειας με όρους επικοινωνιακούς και για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Μετά που η κυβέρνηση διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης διάφορα ποσά που φτάνουν ακόμη και τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ κέρδη από το κοίτασμα Αφροδίτη, χθες ακούσαμε δηλώσεις από ειδικούς σε θέματα ενέργειας και φυσικού αερίου να αναφέρονται σε 1 με 1μισι δισεκατομμύριο κέρδος. Και αυτό, εφόσον βελτιωθεί άρδην η εικόνα με τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη που καθιστούν το έργο με σημερινούς όρους, οικονομικά μη βιώσιμο.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού, έχει δημιουργήσει πλέον ένα γνωστό μοτίβο στο πώς χειρίζονται όλα τα θέματα. Επιχειρεί να δημιουργεί ευφορία για θέματα που θα αποδώσουν σε βάθος χρόνου, προσμένοντας ότι κανένας δεν θα θυμάται το τι έλεγε σήμερα. Κάτι ανάλογο έπραξε και στην περίπτωση του λιμανιού της Λεμεσού. Το αποτέλεσμα είναι να μειωθεί ο κύκλος εργασιών στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων αφού αυξήθηκαν τα τέλη, να προκληθούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του λιμανιού, να κινδυνεύει με κλείσιμο η Αρχή Λιμένων, και το Κράτος να χάσει πολλά έσοδα. Η κυβέρνηση ας επιδείξει επιτέλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τουλάχιστον σε ζητήματα όπως αυτό της ενέργειας, που θα καθορίσουν το μέλλον και την προοπτική της χώρας και του λαού μας".

Και η απάντηση Δημήτρη Δημητρίου:

"Ακατανόητη η στάση του ΑΚΕΛ, αυτή τη φορά για το φυσικό αέριο, να προτάσσει οτιδήποτε θεωρεί μεμπτό προς άγρα εντυπώσεων

Η κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη επενδύει στη διαρκή ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου και ΗΠΑ κατά τα τελευταία χρόνια, πολυεπίπεδα. Από τη στρατηγική αυτή η Κύπρος έχει αποκομίσει οφέλη, τόσο με την παρουσία εταιρειών-κολοσσών των ΗΠΑ στην ΑΟΖ όσο και στην ενδυνάμωση του ρόλου της Δημοκρατίας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Την ίδια ώρα, οι συνέργειες αυτές και με φίλιες χώρες που συμπράττουν στο όραμα της προόδου και της σταθερότητας με αφετηρία τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής, αναμένεται και αυτές να επιφέρουν σταδιακά, πραγματικά έσοδα στο κράτος, όπως πρόσφατα ανακοίνωσε και ο Υπ. Ενέργειας.

Είναι ακατανόητη σε αυτό το πλαίσιο, για άλλη μια φορά, η προσπάθεια του ΑΚΕΛ να βρει οτιδήποτε θεωρεί μεμπτό και να το προτάξει για άγρα εντυπώσεων.

Αυτή τη φορά είναι το φυσικό αέριο, όταν κανείς από την κυβέρνηση δεν υποστήριξε πως τα όποια έσοδα θα έρθουν άμεσα.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός, θεωρούμε πως η μικρή γεωγραφικά Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει ευρύτερα κομβικό ρόλο, γεγονός που αναγνωρίζεται τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από φίλιες χώρες. Κι αυτό είναι που θα συνεχίσει να κάνει η χώρα, όσο κι αν προσπαθεί το ΑΚΕΛ να αλλοιώσει το τι πραγματικά ισχύει και την όποια προσπάθεια γίνεται".

Keywords
Τυχαία Θέματα