Κουμής: Με «εξαιρετική ικανοποίηση» για νέες πτήσεις από ΗΒ έκλεισε η WTM

«Εξαιρετικά ικανοποιημένος» δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής για τα αποτελέσματα των επαφών που έγιναν μέσα στην εβδομάδα στο Λονδίνο στο πλαίσιο της ετήσιας μεγάλης τουριστικής έκθεσης World Travel Market (WTM). 

Ο στόχος που είχε τεθεί για αύξηση της διαθεσιμότητας πτήσεων προς Κύπρο από καίριους παίκτες στη βρετανική τουριστική

αγορά επιτεύχθηκε, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός.

Τα τουλάχιστον 35 ραντεβού που είχε κλείσει ο ίδιος πριν από την άφιξή του στη βρετανική πρωτεύουσα αλλά και το πλήθος των επαγγελματιών του χώρου που συνέρρευσαν όλες αυτές τις ημέρες στα περίπτερα των Κύπριων συνεκθετών θεωρούνται ενδείξεις των θετικών προοπτικών για τον τουρισμό στη χώρα και το 2024.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ λίγο πριν από την αναχώρησή του από το Λονδίνο ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι «αναχωρούμε από το Λονδίνο και την WTM εξαιρετικά ικανοποιημένοι από το σύνολο των επαφών που είχαμε».

«Ήρθαμε εδώ με σκοπό και στόχο να επιτύχουμε μία λογική αύξηση των προσφερόμενων θέσεων προς τη χώρα μας και το έχουμε επιτύχει, ως εκ τούτου είμαστε πολύ ευχαριστημένοι» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμή, «η απόφαση των κολοσσών της βρετανικής τουριστικής αγοράς για επέκταση του θερινού τους προγράμματος μέχρι και τη 15η Νοεμβρίου είναι κάτι πολύ ενθαρρυντικό για τον τουρισμό της Κύπρου, καθώς βοηθά και τη δική μας προσπάθεια για επέκταση της τουριστικής περιόδου».

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στη συνέχεια σε συγκεκριμένες συμφωνίες που έκλεισαν στο πλαίσιο της WTM.

«Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική είδηση για τον τουρισμό της χώρας μας την απόφαση της easyJet για τοποθέτηση πτήσεων από το Μπέλφαστ της Βορείου Ιρλανδίας, ήταν μια απαίτηση της αγοράς. Ουσιαστικά ικανοποιείται. Αλλά πολύ σημαντική είδηση είναι και η τοποθέτηση πτήσεων από τη Γλασκώβη της Σκωτίας», σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, «χαιρετίζουμε την απόφαση της British Airways για μετατροπή των δρομολογίων από Γκάτγουϊκ προς Λάρνακα σε ολόχρονα δρομολόγια».

Είναι, είπε ο κ. Κουμής, «άλλη μια είδηση που επίσης βοηθάει τη δική μας προσπάθεια για επέκταση της τουριστικής περιόδου με απώτερο σκοπό τη μετατροπή της Κύπρου σε ολόχρονο τουριστικό προορισμό».

Τον Υφυπουργό πλαισίωναν στην έκθεση διευθυντικά στελέχη του Υφυπουργείου. Οι συνεκθέτες απαρτίζονταν από 55 τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και φορείς του τουρισμού όπως ο ΠΑΣΥΞΕ, ο ΣΤΕΚ, ο ACTA κ.ά.

Πέρα από τις συναντήσεις με τουριστικούς οργανισμούς και με αεροπορικές εταιρείες, ο κ. Κουμής είχε επαφή και με την Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας Όλγα Κεφαλογιάννη, με την οποία αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία του τουρισμού, ενώ παράλληλα συζήτησαν και μεθόδους ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κουμής παραχώρησε συνεντεύξεις σε ξένα και παροικιακά μέσα ενημέρωσης.

Την Τετάρτη, σε μια σεμνή τελετή, ο Υφυπουργός Τουρισμού τίμησε τον συμπατριώτη μας γνωστό επιχειρηματία Τζον (Γιάννη) Χριστοδούλου  ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης για τη διοργάνωση του επιτυχημένου διαγωνισμού “Love Cyprus” από το ίδρυμα ‘Yianis Christodoulou Foundation’, που έδωσε την ευκαιρία στους νέους της χώρας μας να γνωρίσουν καλύτερα την Κύπρο και να αντιληφθούν βαθύτερα τη σημασία του τουριστικού τομέα, συμμετέχοντας παράλληλα σε διαγωνισμό φωτογραφίας και φιλμογραφίας.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε επίσης ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις αναφορικά με την τοποθέτηση νέων δρομολογίων από άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα