«Δεν υπάρχει περίπτωση επανεγκατάστασης τους στη Μ.Αββακούμ – Θα πάνε μοναχές»

Αυτοτέλεια και επανεγκατάσταση στη Μονή Αββακούμ ζητούν οι μοναχοί.  

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού.

«Όσες επιστολές και να στείλουν οι δικηγόροι των δύο εν αργία Αρχιμανδριτών ένα πράγμα πρέπει να καταλάβουν. Ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν την διαδικασία. Είναι περισσότερο για εντυπωσιασμό που γίνονται αυτές οι συνεχείς δηλώσεις, δεν επηρεάζεται η διαδικασία. Η διαδικασία θα επηρεαστεί μόνο αν αποφασίσουν κάποιοι Συνοδικοί να παίξουν παιχνίδια εις βάρος του Ταμασού. Υπάρχει όμως και η κάλυψη του Ταμασού από τον Αρχιεπίσκοπο

και αυτό είναι ξεκάθαρο» είπε ο κ. Κυριακού.

Αναφερόμενος στην απαίτηση τους για αυτοτέλεια της Μονής και επανεγκατάστασης τους στο Φτερικούδι, είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο γιατί τώρα υπάρχει ήδη ένας προγραμματισμός για τη Μονή. Μπορεί να μην εγκατασταθούν μοναχοί αυτή τη φορά αλλά μοναχές από τον τοπικό Μητροπολίτη.  Όσες επιστολές και να στείλουν αυτό έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει περίπτωση επανεγκατάστασης τους γιατί αν γίνει αυτό ουσιαστικά θα πρέπει να παραιτηθεί ο Μητροπολίτης».

Κλείνοντας είπε «αν θέλουν κάποιοι από τους Συνοδικούς να παίξουν παιχνίδια εις βάρος του Ταμασού μπορούν να υιοθετήσουν κάποιες από τις απόψεις των δικηγόρων».


Διαβάστε επίσης:

Μονή Αββακούμ: Έρευνα για παράνομο κτήμα με ελάφια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανδρέου για Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εξετάσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριακού, Αββακούμ, Μπορεί,kyriakou, avvakoum, borei