Κυβέρνηση: Έσχατο μέτρο τo κεκλεισμένων, θα ασκείται σε εξαιρετικές συνθήκες

Έσχατο μέτρο η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών αναφέρει η Κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων για τα μέτρα που ανακοίνωσε για την οπαδική βία.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, ανέφερε ότι η διεξαγωγή αγώνων χωρίς φιλάθλους αφορά δυνητικό δικαίωμα του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα ασκείται σε εξαιρετικές συνθήκες.

«Πρέπει όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των φιλάθλων και των πολιτών», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση

ήταν όπως, το Υπουργικό Συμβούλιο να έχει της εξουσία να αποφασίζει για λόγους δημοσίας τάξεως και ασφάλειας τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Να μην επιτρέπεται η λειτουργία οποιουδήποτε Συνδέσμου Φιλάθλων χωρίς την ευθύνη και εποπτεία Αθλητικού Σωματείου.

Αντιδράσεις κομμάτων

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ εξέφρασαν έντονη διαφωνία με τη χθεσινή απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριου Χαρτσιώτη, να προωθήσει νομοσχέδιο για την ανάληψη από το υπουργικό Συμβούλιο της εξουσίας να αποφασίζει τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς φιλάθλους, για λόγους δημοσίας τάξεως και ασφάλειας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά, μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ανέφερε ότι η κυβέρνηση κινείται προς λανθασμένη κατεύθυνση με μεταβίβαση "δρακόντειων αρμοδιοτήτων" στο Υπουργικό.

Εκφράζοντας, επίσης, διαφωνία, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, ανέφερε ότι η ανάληψη αυτής της αρμοδιότητας από το Υπουργικό παραπέμπει σε "άλλες εποχές".

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Γιώργος Γεωργίου χαρακτήρισε την ανάληψη, από το Υπουργικό της αρμοδιότητας διεξαγωγής αγώνων χωρίς φιλάθλους, "αδόκιμη και προβληματική".

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η Σύμβαση Σεντ Ντενί για την οπαδική βία - Τι προνοεί

Αποκλείστηκε από τα γήπεδα ο 24χρονος για την κροτίδα στο «Αμμόχωστος»

Keywords
Τυχαία Θέματα