Κυβέρνηση για Στυλιανίδη:Ήταν γλωσσικό ολίσθημα-Δεν θα αποδώσουμε άλλη πρόθεση

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και τη δήλωση Στυλιανίδη στην Ελληνική Βουλή κλήθηκε να σχολιάσει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου.

Αρχικά ανέφερε ότι ορισμένα από τα αιτήματα των χαμηλοσυνταξιούχων όντως θεωρούνται θεμιτά και δίκαια αλλά θα πρέπει να δούμε αν υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο για να υλοποιηθούν.

«Υπάρχει σαφείς και ρητή οδηγία από τον Πρόεδρο όπου μπορούμε να στηρίζουμε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών να το κάνουμε ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες. Τα αιτήματα

επεξεργάζονται και κάποια από αυτά μπορούν να ικανοποιηθούν. Ορισμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι τυγχάνουν στήριξης από άλλα προγράμματα», τόνισε.

Διαβάστε επίσης: Ιδού το νέο πακέτο στήριξης - Οι ανακοινώσεις Χριστοδουλίδη

Σημείωσε ότι τα μέτρα έχουν διπλή στόχευση. Από τη μία είναι τα οριζόντια μέτρα της επιδότησης των καυσίμων και για τον επόμενο μήνα και του ηλεκτρικού ρεύματος γιατί το ενεργειακό κόστος είναι σημαντικό για τον οικογενειακό προγραμματισμό και προϋπολογισμό καθώς και για τις επιχειρήσεις.

«Τα υπόλοιπα είναι πιο στοχευμένα μέτρα και αποσκοπούν στο να στηρίξουν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση Στυλιανίδη ότι «ήδη η μισή Κύπρος είναι τουρκική», ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι ήταν ένα γλωσσικό ολίσθημα.

«Πέραν από τα όσα είπε ο κ. Στυλιανίδης για εμάς η Κύπρος είναι τουρκοκρατούμενη, αυτό καταγγέλλουμε διεθνώς και είμαι πεπεισμένος ότι ο κ. Στυλιανίδης αυτό εννοούσε. Δεν θέλουμε να του αποδώσουμε οποιαδήποτε άλλη πρόθεση.

Διαβάστε επίσης: Αντιδράσεις για τη φράση Στυλιανίδη: «Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική» (vid)

Δείτε όλα όσα ανέφερε:

Keywords
Τυχαία Θέματα