Δρ.Λίολιος: Να σιγουρευτούμε ότι δεν υπήρχαν βόμβες διασποράς σε Αγχίαλο (VID)

Για την πυρκαγιά και τις εκρήξεις Αεροπορικών Πυρομαχικών στην 111ΠΜ της Νέας Αγχιάλου μίλησε στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι ο καθηγητής πυρηνικής φυσικής και στρατιωτικών επιστημών Θεόδωρος Λιόλιος.

Ο κ. Λιόλιος έδωσε αρχικά συμβουλές για όσους βρίσκονται σε κοντινή ακτίνα από την έκρηξη να μην πλησιάζουν παράθυρα αλλά ούτε και να μαζεύουν αντικείμενα τα οποία ενδέχεται να προέρχονται από το πολεμικό υλικό.

Ακολούθως, ο κ. Λιόλιος έκανε μια εκτίμηση για τα πιθανά βλήματα που εξερράγησαν.

«Η

έκρηξη που είδαμε είναι φανερό ότι είναι τεραστίων διαστάσεων. Είναι δεκάδες ή και εκατοντάδες βόμβες βαρύτητας. Η ανησυχία είναι κατά πόσο υπήρξαν βόμβες βαρύτητας διότι η πολεμική μας αεροπορία τις διαθέτει. Αν υπάρχουν τέτοιες βόμβες χρειάζεται προσοχή και έρευνα αν διασκορπίστηκαν βομβίδια. Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί.  Ο Στρατός και η Πολεμική Αεροπορία ελέγχουν αν υπάρχουν άσκαστα υλικά», είπε.

Μεταξύ άλλων είπε πως χρειάζεται προσοχή στις πληροφορίες που μεταδίδονται γιατί εξωτερικές εχθρικές δυνάμεις μπορούν να εντοπίσουν τις αποθήκες πυρομαχικών.

Διαβάστε επίσης: Δένδιας: ΕΔΕ για τις εκρήξεις στην 111 ΠΜ - Εάν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν

Keywords
Τυχαία Θέματα