Μουράτ Κουρούμ: Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση

«Η Κύπρος είναι η εθνική μας υπόθεση. Ήμασταν πάντα δίπλα στους Τουρκοκύπριους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να δοξάζουμε και να εξυψώνουμε την εθνική μας υπόθεση με τα ιστορικά βήματα που κάνουμε μαζί, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος των Βαρωσίων», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος της κυβερνητικής Λαϊκής Συμμαχίας της Κωνσταντινούπολης Μουράτ Κουρούμ, ακολουθώντας με τη σειρά του τη ρητορική του Τούρκου προέδρου και αντιπροέδρου για την Κύπρο.

Ο

Μουράτ Κουρούμ συναντήθηκε με πολίτες στην 1η Συνάντηση Πόλεων και Πολιτισμών που διοργάνωσε ο λεγόμενος ‘πρωθυπουργός’ του ψευδοκράτους στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης.

Ο Κουρούμ επισήμανε ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας, η οποία συμπλήρωσε τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, και η ΤΔΒΚ, η οποία συμπλήρωσε την 40η επέτειό της, βρίσκονται τώρα στο ανώτατο επίπεδο της συνεργασίας.

«Στη βάση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής συνεργασίας, είμαστε μαζί με τους Τουρκοκύπριους σε κάθε τομέα από τις μεταφορές μέχρι την ενέργεια, από τη γεωργία μέχρι τον τουρισμό και στεκόμαστε στο πλευρό του κυπριακού λαού με όλα τα μέσα που έχουμε. Θέλουμε κάθε Τουρκοκύπριο, όχι μόνο στο νησί, αλλά όπου κι αν ζει στον κόσμο, να ατενίζουν το μέλλον της πατρίδας τους με σιγουριά», είπε.

«Οι Κύπριοι δεν έφυγαν ποτέ από τη γη που θεώρησαν πατρίδα τους»

Συνεχίζοντας ο Κουρούμ απευθυνόμενος στον Ερσίν Τατάρ είπε: «Όποτε σε συναντώ, όποτε σε βλέπω, σκέφτομαι πώς σώθηκε η Κύπρος μας. Η απελευθέρωση της Κύπρου μας είναι πρώτα απ' όλα μια ένδοξη σελίδα, ένα ένδοξο σημείο καμπής στην ιστορία του τουρκοκυπριακού λαού, ο ευγενής λαός δεν εγκατέλειψε ποτέ τον αγώνα του παρά τις αβεβαιότητες, τις διώξεις και τα βασανιστήρια του παρελθόντος και αντιστάθηκε άφοβα στους Έλληνες για δεκαετίες, έχασαν τη ζωή τους, αλλά ποτέ δεν υποχώρησαν μπροστά στην ελευθερία και την κυριαρχία τους. Οι Κύπριοι δεν άφησαν ποτέ τη γη που θεωρούσαν πατρίδα τους. Με την Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974, αυτός ο ένδοξος αγώνας έδωσε τη θέση του σε μια ευλογημένη νίκη με τον ηρωισμό των Τούρκων στρατιωτών και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας. Συμπατριώτες, υπερασπιστήκατε την ανεξαρτησία και το μέλλον σας μέχρι το τέλος και βιώσατε το δικαιολογημένο καμάρι αυτής της νίκης. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες στον αγώνα για δικαιώματα και ισότητα. Η αποφασιστικότητα και η επιμονή των Τουρκοκυπρίων που άντεξαν αυτόν τον αγώνα είναι πηγή υπερηφάνειας για την Τουρκία, της οποίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι», είπε.

«Η ΤΔΒΚ έχει το δικαίωμα να είναι κράτος»

«Όποτε έρχεται στην ημερήσια διάταξη το Κυπριακό, φυσικά, στην ημερήσια διάταξη έρχεται και το θέμα της αναγνώρισης της ΤΔΒΚ στον κόσμο», είπε ο Κουρούμ και συνέχισε την ομιλία του λέγοντας: «Σήμερα, η ΤΔΒΚ είναι μία από τα δύο ισότιμα μέρη του νησιού. Έχει το δικαίωμα να είναι κράτος με τη γη, τον πληθυσμό, τη δημοκρατία, το εμπόριο, τον τουρισμό και τους νόμους που διαθέτει. Αν και η ελληνική πλευρά θέλει να αμβλύνει αυτό το γεγονός. Εάν υπάρχει ελληνικό κράτος στο νότο της Κύπρου, υπάρχει κι ένα τουρκικό κράτος στο βορρά. Στεκόμασταν πάντα και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων.

Υπό την ηγεσία του προέδρου μας, παρά τα άδικα και παράνομα εμπάργκο, θα καταστήσουμε την Κύπρο το μαργαριτάρι της ανατολικής Μεσογείου και θα την κάνουμε ένα εντελώς διαφορετικό πόλο έλξης», πρόσθεσε ο Κουρούμ.

Διαβάστε ακόμη: Μουράτ Κουρούμ: Ποιος είναι ο «εκλεκτός» του Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη

Keywords
Τυχαία Θέματα