Νέα ανακοίνωση «υπεξ» στα κατεχόμενα εναντίον του Προέδρου της ΚΣΣΕ

Με δεύτερη ανακοίνωσή του το Σάββατο, το «υπεξ» στα κατεχόμενα χαρακτήρισε «μη αποδεκτές» τις δηλώσεις του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Τiny Kox «ότι το μοντέλο λύσης δύο κρατών είναι ενάντια στα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι οι δηλώσεις του κ. Kox στη Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι «ατυχείς απόψεις».

Όπως υποστηρίζεται, «το γεγονός ότι ο Kox, ο οποίος είναι

πρόεδρος ενός οργανισμού που είναι στενά εξοικειωμένος με το Κυπριακό, δηλώνει ανοιχτά την υποστήριξή του προς την ελληνοκυπριακή πλευρά και αγνοεί τις απόψεις και τις γνώμες της τουρκοκυπριακής πλευράς, αποτελεί, για να το θέσουμε ήπια, διπλωματικό θράσος».

Αναφέρεται, επίσης, ότι «είναι κάθε άλλο παρά αξιόπιστο ο Πρόεδρος της ΚΣΣΕ, ο οποίος απέφυγε να επισκεφθεί την τδβκ κατά την επίσκεψή του στο νησί και να επικοινωνήσει με τις τουρκοκυπριακές αρχές και να λάβει τις απόψεις του τουρκοκυπριακού λαού, να μιλά για τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού».

Η εξεύρεση λύσης στη βάση της κυρίαρχης ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος των δύο κρατών στο πλαίσιο των εγγενών δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού «λαού» είναι η μόνη διέξοδος από το στάτους κβο στο οποίο ο τουρκοκυπριακός «λαός» είναι εγκλωβισμένος, υποστηρίζεται. Προβάλλεται, επίσης, ο ισχυρισμός ότι «είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη αυτές οι πραγματικότητες στην αναζήτηση μιας πιθανής λύσης για την Κύπρο. Σε αυτό το στάδιο, αναμένουμε από τον Πρόεδρο της ΚΣΣΕ, υπό το φως των σημερινών πραγματικοτήτων, να παροτρύνει την ελληνοκυπριακή διοίκηση, που είναι η κύρια πηγή του προβλήματος, να αποδεχθεί την πρόταση των Τουρκοκυπρίων για δύο κράτη με κυρίαρχη ισότητα και ισότιμο διεθνές καθεστώς».

Η μεγαλύτερη συμβολή της ΚΣΣΕ στο Κυπριακό θα ήταν η ισότιμη μεταχείριση των «βουλευτών» που εκπροσωπούν τη «βουλή» στη Συνέλευση, καταλήγει η ανακοίνωση του «υπεξ», που κάνει λόγο για «αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους να εκλέγουν, να εκλέγονται, να ετοιμάζουν εκθέσεις και να ψηφίζουν, κάτι που αποτελεί επιβεβαίωση της κυρίαρχης ισότητας του τουρκοκυπριακού λαού» Απορρίπτει δε, κατηγορηματικά τον παραλληλισμό της Ουκρανίας με το Κυπριακό και κάλεσε τον Πρόεδρο της ΚΣΣΕ «να διαβάσει τα πρακτικά της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα