Ο Ζέλένσκι κάλεσε τις χώρες που παράγουν ενέργεια να αυξήσουν την παραγωγή

Να αυξήσουν την παραγωγή τους, ώστε η Ρωσία να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τον πλούτο της στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για να «εκβιάσει» άλλα έθνη, κάλεσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τις χώρες που παράγουν ενέργεια.

Απευθυνόμενος στη διεθνή διάσκεψη του Φόρουμ της Ντόχα μέσω σύνδεσης, ο Ζελένσκι είπε ότι χώρες όπως το Κατάρ θα μπορούσαν να συμβάλουν στη σταθεροποίηση της Ευρώπης. «Μπορούν να κάνουν πολλά για

να αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη. Το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από την προσπάθειά σας. Σας ζητώ να αυξήσετε την παραγωγή ενέργειας για να διασφαλίσετε ότι όλοι στη Ρωσία κατανοούν ότι καμία χώρα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο και να εκβιάσει τον κόσμο», είπε, μέσω διερμηνέα.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι καμία χώρα δεν είναι ασφαλής από τους κραδασμούς από τις διακοπές στον εφοδιασμό τροφίμων που παρατηρούνται λόγω της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα του. Η Ουκρανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σιτηρών στον κόσμο.

«Οι παγκόσμιες αγορές δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη τις επιπτώσεις της πανδημίας, από τους κραδασμούς των τιμών των τροφίμων. Κανείς δεν είναι ασφαλής από αυτούς τους κραδασμούς και δεν μπορείς να είσαι ασφαλής εάν υπάρχει έλλειψη τροφίμων» είπε. Τα ρωσικά στρατεύματα καλύπτουν χωράφια στην Ουκρανία για μίλια, καταστρέφοντας αγροτικό εξοπλισμό, πρόσθεσε.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος είπε ακόμα, ότι η Ρωσία καυχιέται ότι μπορεί να καταστρέψει με πυρηνικά όπλα όχι μόνο μια χώρα αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Όταν η Ουκρανία παρέδωσε το πυρηνικό της απόθεμα τη δεκαετία του 1990, είπε, της δόθηκαν διαβεβαιώσεις ασφαλείας από τις πιο ισχυρές χώρες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

«Αλλά αυτές οι διαβεβαιώσεις δεν έγιναν εγγυήσεις. Και στην πραγματικότητα, μια από τις χώρες που υποτίθεται ότι έδινε μια από τις μεγαλύτερες υποσχέσεις ασφάλειας άρχισε να εργάζεται εναντίον της Ουκρανίας και αυτή είναι η απόλυτη εκδήλωση αδικίας» πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Τα ευρωπαϊκά έθνη αποφάσισαν να απεξαρτηθούν από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο και έχουν ήδη στραφεί στο Κατάρ για εναλλακτικές προμήθειες. Η Γερμανία έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει δύο τεράστιους τερματικούς σταθμούς για να λαμβάνει υγροποιημένο αέριο από το Κατάρ, δήλωσε το κράτος του Κόλπου την περασμένη εβδομάδα μετά από επίσκεψη Γερμανών Υπουργών.

Διαβάστε επίσης 

LIVE: Ήχησαν σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα-Συνεχίζονται οι επιθέσεις

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα