Ο.Κουλλάς: Ο ΔΗΣΥ έτοιμος να συζητήσει αλλαγές στο πλαίσιο των εκποιήσεων

Όπως έχουμε ήδη τοποθετηθεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι έτοιμος να συζητήσει αλλαγές στο πλαίσιο των εκποιήσεων καθώς επίσης και για την πρόσβαση των δανειοληπτών σε μία ειδική δικαιοδοσία των δικαστηρίων.

Ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις θέσεις των αρμοδίων αρχών του κράτους. Σημειώνουμε τη διαφωνία της κυβέρνησης, της Κεντρικής Τράπεζας και του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου με την πρόταση νόμου που υπογράφει το ΑΚΕΛ, το

ΕΛΑΜ, οι Οικολόγοι και τα συγκυβερνώντα κόμματα ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ καθώς και 3 βουλευτές του ΔΗΚΟ.

Αναμένουμε από την κυβέρνηση, η οποία διαφωνεί με την πρόταση νόμου, όπως θέσει τις δικές της μελετημένες προτάσεις έτσι ώστε να επιλύονται οι βάσιμες ανησυχίες, χωρίς να διαταράσσεται η χρηματοπιστωτική και μακροοικονομική σταθερότητα. Σε αυτή την περίπτωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα στηρίξει την κυβέρνηση, προς όφελος της οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου.

Σημειώνουμε ότι για να διατηρηθεί η οικονομική σταθερότητα και να δημιουργηθεί πλειοψηφία θα χρειαστεί να συνεννοηθεί η κυβέρνηση με τα … συγκυβερνώντα κόμματα.

Παράλληλα η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει ότι δε θα προχωρήσει καμία διαδικασία εκποίησης για την κατηγορία των ευάλωτων δανειοληπτών του σχεδίου ΕΣΤΙΑ οι οποίοι αναμένεται να ενταχθούν στο σχέδιο «ενοίκιο έναντι δόσης». Αυτό ήταν πρόνοια την οποία περιλάβαμε στο ΕΣΤΙΑ που υπέγραψαν οι τράπεζες και που οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων οφείλουν να σεβαστούν.

Διαβάστε επίσης: Σ.Ορφανίδου: Aδιανόητο να προχωρήσει η εκποίηση δανειοληπτών του Σχεδίου Εστία

Keywords
Τυχαία Θέματα