Ομήρου: Πνέει τα λοίσθια ο δημόσιος τομέας της υγείας

Σήμερα παρατηρούμε μια κατάρρευση των δημόσιων νοσηλευτηρίων μας, τα οποία εκπέμπουν ένα δραματικό SOS, δηλώνει ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος κάλεσε τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών να ζητήσουν την αποπαγοποίηση θέσεων για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διαβεβαιώνοντας ότι η Βουλή δεν θα αρνηθεί.

Σε δηλώσεις του με αφορμή επίσκεψη του στο

Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο νοσηλευτήριο της πόλης, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι, "δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εξαγγελίες από τη δεκαετία του 60` για την εισαγωγή ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο να παρέχει υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πολίτες, η ολιγωρία, οι καθυστερήσεις, η έλλειψη πολιτικής αποφασιστικότητας, έχουν οδηγήσει τον δημόσιο τομέα της υγείας στο να πνέει τα λοίσθια".

"Αυτό που σήμερα παρατηρείται στα δημόσια νοσηλευτήρια είναι ότι υπάρχει κατάρρευση και εκπέμπουν ένα δραματικό SOS", είπε ο Γιαννάκης Ομήρου, σημειώνοντας πως τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των ασθενών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα νοσοκομεία μας να ανταποκριθούν σε αυτές τις αυξημένες ανάγκες.

Εκφράζοντας ταύτιση θέσεων με την Κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στην αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει το ΓΕΣΥ, διαμήνυσε πως στην μεταβατική αυτή περίοδο δεν πρέπει να αφεθούν τα δημόσια νοσηλευτήρια να καταρρεύσουν , αλλά αντίθετα, να στηριχθούν.

Ιδιαίτερα για το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξουν "κατεπειγόντως κτιριακές επεκτάσεις για να μπορέσουν οι διάφορες κλινικές και τμήματα να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες και θα πρέπει να αυξηθεί και το προσωπικό", υποδεικνύοντας ότι η Βουλή ουδέποτε αρνήθηκε αποπαγοποίηση θέσεων στον τομέα της υγείας.

"Απευθύνω έκκληση, γιατί έχω διαπιστώσει την αγωνία και των γιατρών και των νοσηλευτών", είπε ο κ. Ομήρου, καλώντας τον Υπουργό Υγείας να ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών την αποπαγοποίηση θέσεων μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων και διαβεβαιώνοντας πως η Βουλή θα εγκρίνει ένα τέτοιο αίτημα.

Παράλληλα, ο Γιαννάκης Ομήρου εξήρε το έργο που επιτελούν γιατροί και νοσηλευτές σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, λέγοντας πως καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν, ενώ υπογράμμισε ότι, παρά τις δυσκολίες, το Νοσοκομείο Λεμεσού συνεχίζει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα