Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας 2021: Πέντε φωτογραφίες που έγιναν viral φέτος

Η Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Αυγούστου, σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη μέρα, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο viral φωτογραφίες της χρονιάς, μέχρι στιγμής.

1. 600 Αφγανοί στρυμωγμένοι σε αμερικανικό αεροπλάνο

Ακόμα και όταν συνεχίζουν να διαδίδονται πληροφορίες για την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, φωτογραφίες και βίντεο καταστροφών και απωλειών συνεχίζουν να κατακλύζουν το Διαδίκτυο. Μια φωτογραφία 600 Αφγανών στρυμωγμένων σε αεροσκάφος μεταφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ

είναι μια καθοριστική εικόνα της σύγκρουσης στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι της χώρας.

2. Ολυμπιονίκης δύτης Tom Daley που πλέκει

Δεδομένου ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο διεξήχθησαν εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, ήταν διαφορετικοί από  τους προηγούμενους . Ενώ οι χώρες ανταγωνίζονταν μεταξύ τους για να προσθέσουν μερικά μετάλλια στον απολογισμό τους και να φέρουν λίγη χαρά, μια φωτογραφία κατάφερε να δώσει χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η εικόνα παρουσιάζει τον Βρετανό Ολυμπιονίκη Τομ Ντέιλι να πλέκει καθώς παρακολουθούσε τον τελικό των 3μ. Ο 27χρονος είχε κερδίσει το χρυσό στη συγχρονισμένη κατάδυση πλατφόρμας 10 μέτρων λίγες μέρες πριν η φωτογραφία του γίνει viral.

3.Η ομάδα του Eriksen φτειάχνει ένα τείχος μπροστά του

Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο έπαθαν σοκ όταν είδαν τον Δανό Christian Eriksen να καταρρέει στο έδαφος κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τον Ιούνιο. Καθώς ο Έρικσεν ήταν ακίνητος στο έδαφος, συμπαίκτες και μέλη της αντίπαλης ομάδας της Φινλανδίας έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Οι οπαδοί παρακολουθούσαν με δάκρυα στα μάτια και η ομάδα του Έρικσεν στεκόταν γύρω του παρέχοντας την ιδιωτικότητα και τον σεβασμό που χρειαζόταν σε μια τόσο ευάλωτη στιγμή. Η φωτογραφία του ίδιου έγινε viral ως μία από τις πιο εντυπωσιακές.Ο Έρικσεν αναρρώθηκε και επέστρεψε στο προπονητικό γήπεδο της Interντερ.

4. Μοναχή ,Μιανμάρ που παρακαλεί τον στρατό

Καθώς η Μιανμάρ βρέθηκε στο χάος μετά τη στρατιωτική ανατροπή του πολιτικού ηγέτη Aung San Suu Kyi, μια εικόνα έγινε το πρόσωπο της συμπόνιας και του θάρρους στη ζώνη των συγκρούσεων. Το θέμα ήταν μια καλόγρια, η αδελφή Ann Rose Nu Tawng, η οποία γονάτισε ενώπιον μιας ομάδας βαρέως οπλισμένων αστυνομικών και τους παρακάλεσε να γλιτώσουν «τα παιδιά» και να της αφαιρέσουν τη ζωή. Η εικόνα της γυναίκας , με τα χέρια της απλωμένα, έγινε το σύμβολο της ειρήνης, της ενσυναίσθησης και της γενναιότητας.

5. Μαζική καύση θυμάτων του COVID-19

Καθώς η Ινδία βρέθηκε στα χέρια του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, οι θάνατοι εξαιτίας του ιού αυξήθηκαν σε πρωτοφανείς αριθμούς. Αυτό έθεσε επίσης το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης καθώς και τις υπηρεσίες υπό τεράστια πίεση, με πολλές οικογένειες να δυσκολεύονται να προσφέρουν στους αγαπημένους τους μια κατάλληλη ταφή ή αποτέφρωση. Η τραγωδία και οι εξίσου δύσκολες συνέπειές της αποτυπώθηκαν σε μια φωτογραφία που έδειχνε εναέρια άποψη της μαζικής καύσης των θυμάτων του COVID-19 στο Νέο Δελχί.

Διαβάστε Επίσης: ΕΕ: Ετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια σε περίπτωση μεταναστευτικής πίεσης

Πηγή: ndtv.com

Keywords
Τυχαία Θέματα