Πορεία διαμαρτυρίας ετοιμάζουν δεκάδες οργανώσεις και κόμματα στα κατεχόμενα

Πορεία διαμαρτυρίας προς την «βουλή» διοργανώνουν για το απόγευμα της Παρασκευής μεθαύριο, οργανώσεις, συνδικάτα και τ/κ πολιτικά κόμματα με τίτλο «Το μαχαίρι στο κόκαλο». Για τα αιτήματά τους θα διαμοιράσουν αύριο νωρίς το πρωί φυλλάδια σε κεντρικό κυκλικό κόμβο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η εκδήλωση στρέφεται ενάντια στην φτώχεια, την διαφθορά και τα αδιέξοδα. Σε κοινή τους δήλωση οι διοργανωτές καλούν σε συμμετοχή τον κόσμο στην πορεία της Παρασκευής, ενώ

ανακοινώθηκε πως θα δώσουν διάσκεψη Τύπου αύριο για να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για τα αιτήματα και τις θέσεις τους.

Στην κοινή τους δήλωση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα κόμματα αναφέρουν ότι όσοι δεν συμμορφώνονται με το «σύνταγμα» και τους «νόμους» πρέπει να λογοδοτήσουν. Ζητούν λήψη μέτρων για την αύξηση της αγοραστικής δύναμης του κοινού, αποκατάσταση της βούλησης και του δικαιώματος αυτοδιοίκησης των Τουρκοκυπρίων. Ζητούν επίσης «άμεσα έναρξη διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού και ολοκλήρωση με ομοσπονδιακή λύση».

Μεταξύ των οργανώσεων είναι η συντεχνία των εργαζομένων στον Τύπο (BASINSEN), η «ένωση δημοτικών υπαλλήλων» (BES), «ένωση δημοτικών υπαλλήλων» (ÇAĞSEN), η «ένωση ακαδημαϊκού προσωπικού» του «πανεπιστημίου» Ανατολικής Μεσογείου (DAÜSEN), η ομοσπονδία εργαζομένων (DEV-İŞ), η συντεχνία των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» (ELSEN), η συντεχνία των «υπαλλήλων τελωνείων» ( GÜÇ-SEN), η συντεχνία ίσων δικαιωμάτωνν και δικαιοσύνης (HAKSEN), η συντεχνία των εργαζομένων στα συνεργατική ιδρύματα (KOOPSEN), η συντεχνία των «δημοσίων υπαλλήλων» (KTAMS), η συντεχνία των καθηγητών (KTOEÖS), η συντεχνία των δασκάλων ( KTÖS), η «ένωση γιατρών» (TIP-İŞ), η ομοσπονδία τουρκικών συνδικάτων (TÜRKSEN),το πολιτιστικό ίδρυμα Αρίφ Χασάν Ταχσίν, το πολιτιστικό κέντρο Μπαράκα, η πρωτοβουλία ειρήνης και δημοκρατίας, σύλλογος Λαϊκών Τεχνών (HASDER), ο σύλλογος σκέψης Κερύνειας, ο πολιτιστικός σύλλογος Pir Sultan Abdal, η ένωση καλλιτεχνών και συγγραφέων, ο σύλλογος Ειρήνης, το ιατρικό επιμελητήριο, το οδοντιατρικό επιμελητήριο, η πρωτοβουλία Αμμοχώστου, το κίνημα Πράσινη Ειρήνη, ο Δρόμος Ανεξαρτησίας, το κόμμα Ενωμένη Ειρήνης, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ), το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ), το κόμμα Νέα Κύπρος (ΚΝΚ).

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα