«Προειδοποιητικές βολές» κυνηγών με μεγάλη διαμαρτυρία στη Ριζοελιά (vids)

Μεγάλη διαμαρτυρία ανακοίνωσε το Κίνημα «Ενεργοί Πολίτες - Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών».

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κινήματος, το ερχόμενο Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 2:00 το μεσημέρι στον Κυκλικό Κόμβο Ριζοελιάς θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη διαμαρτυρία των κυνηγών.

Τα αιτήματα των Κυνηγών:

Ανακοίνωση Αιτημάτων των Κυνηγών για την μεγάλη διαμαρτυρία η οποία θα γίνει στις 27.01.24 και ώρα 14:00 στο κυκλικό κόμβο της Ριζοελιάς. Ξεκαθαρίζουμε προς όλους ότι η διαμαρτυρία θα είναι πλέον επ’ αόριστον μέχρι την υλοποίηση των Αιτημάτων μας.

1. Απαιτούμε την

άμεση μετακίνηση ή παραίτηση του Προϊστάμενου της Υπηρεσίας Θήρας γιατί φέρει ακέραια την ευθύνη για τα κακώς έχοντα στα κυνηγετικά δρώμενα της Χώρας μας.

2. Απαιτούμε την τροποποίηση του κανονισμού για τα εκτροφεία λαγών που αφορά την μετακίνηση λαγών σε άλλες Επαρχίες από τα εκτροφεία που έχουν την δυνατότητα να παραχωρήσουν σε Κυνηγετικούς Συλλόγους την οποία επέβαλε ετσιθελικά ο Προϊστάμενος. ΆΜΕΣΑ!

3. Απαιτούμε την φιλελευθεροποίηση της εκτροφής του λαγού με προσιτούς όρους και παράλληλα την εμπορεία όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ. ΆΜΕΣΑ!

4. Απαιτούμε την επέκταση των περιοχών της μπεκάτσας και σε άλλες περιοχές όπου προσφέρεται το κυνήγι και παράλληλα την μείωση του παράλογου τέλους άδειας.

5. Απαιτούμε την προσθήκη ακόμα 1-2 ημερών για το Κυνήγι Τζίκλας στα Ορεινά. ΆΜΕΣΑ!

6. Απαιτούμε την Εκπαίδευση των σκύλων σε όλη την Επικράτεια ,Επιτρεπόμενες και Απαγορευμένες Περιοχές τους μήνες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Σεβόμενοι όλοι την Αναπαραγωγική περίοδο από Μαρτίου Απρίλιο και Μάιο σε καθορισμένες περιοχές , τις νεκρές ζώνες και περίκλειστες περιοχές. Από τον Ιούνιο μέχρι και μίαν εβδομάδα πριν την έναρξη του Κυνηγίου να επιτρέπεται η εκπαίδευση των σκύλων σε όλες τις Απαγορευμένες και Επιτρεπόμενες περιοχές. . ΆΜΕΣΑ!

7. Απαιτούμε την Αναθεώρηση όλων των Απαγορευμένων περιοχών. Να γίνει αξιολόγηση και επανεξέταση τους με τους κατά τόπους Κυνηγετικούς Συλλόγους. ΆΜΕΣΑ!

8. Απαιτούμε να σταματήσει η Υπηρεσία Θήρας να εξυπηρετά τους Αυτοαποκαλούμενους Ακτιβιστές πριν να θρηνήσουμε θύματα. ΆΜΕΣΑ!

9. Απαιτούμε όπως η Υπηρεσία Θήρας παρουσιάση Άμεσα και ενώπιον του Κυνηγόκοσμου το Διαχειριστικό της Πρόγραμμα των τελευταίων 23 ετών.

10. Απαιτούμε τον Έλεγχο των Οικονομικών του Ταμείου Θήρας από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας . Να δημοσιευτούν δημόσια τα εξής:

Α. Που και πως δαπανούνται τα λεφτά από τις άδειες των Κυνηγών;

Β. Που και πως δαπανούνται τα 20 ευρώ που επιβλήθηκαν για την άδεια εκπαίδευση των σκύλων ; Είχε γίνει αναφορά από το Προϊστάμενο πως θα ξοδεύονται σε φιλοθηραματικά έργα.

Γ. Που και πως ξοδεύονται τα ποσά από τα πρόστιμα που εισπράτονται στο Ταμείο Υπηρεσία Θήρας;

Δ.Με Βάση την Νομοθεσία υπάρχει παράγραφος που προνοεί ότι ο Προϊστάμενος δικαιούται σε περίπτωση έκδοσης εξώδικου προστίμου να απόδοση το 50% σε αυτόν που έδωσε στοιχεία. Ζητούμε να ελεγχθεί αν έχει γίνει αυτό και σε πόσες περιπτώσεις και τι χρηματικά πόσα έχουν καταβληθεί . ΆΜΕΣΑ

11. Απαιτούμε Ορθολογιστική Εκτροφή Περδικιών-Φασιανών-Ορτυκιών από την Υπηρεσία Θήρας με σωστές πρακτικές απελευθέρωσης.

12. Απαιτούμε όπως γίνουν άμεσα συστάσεις προς τους Θηροφύλακες αναφορικά με την συμπεριφορά τους προς τους κυνηγούς.

13. Απαιτούμε άμεσα Πρόγραμμα Διαχείρισης των Επιβλαβών της που λυμαίνονται την Πανίδα του Τόπου μας.

14. Απαιτούμε να εισαχθούν προγράμματα για εμπέδωση Κυνηγετικής Συνείδησης για το οποίο ουδέποτε ασχολήθηκε το Ταμείο Θήρας. Πάντα με απόλυτο σεβασμό στη Πανίδα στο Περιβάλλον και την Άγρια Ζωή γενικότερα.

15. Απαιτούμε όπως Διαχωριστούν Άμεσα οι Επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου και την μετάθεση ατόμων της Υπηρεσίας Θήρας στην Επαρχία Αμμοχώστου με έδρα το Παραλίμνι πλαισιωμένη με Επικεφαλής Επαρχιακό Λειτουργό . ΆΜΕΣΑ

16. Απαιτούμε πλέον η Υπηρεσία Θήρας να αναλάβει εξολοκλήρου την διαχείριση των βιοτόπων με φιλοθηραματικά έργα εμπλουτισμόν βιοτόπων καθαρισμός πηγών προσθήκη τεχνητών ποτίστρων και διεκπεραίωση διαχειριστικών προγραμμάτων από ανεξάρτητους Επιστήμονες διαχειριστές Άγριας Ζωής και Βιοτόπων.

17.Επειδή το Ταμείο Θήρας έχει αποτύχει παταγωδώς στο θέμα Πάταξης Λαθροθηρίας του Ενδημικού Θηράματος απαιτούμε την άμεση ενσωμάτωση των νεοπροσληφθέντων θηροφύλακων στο Κλιμάκιο του Ουλαμού Πάταξης της Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ για να αναλάβουν εξολοκλήρου το θέμα της Πάταξης της Λαθροθηρίας του Ενδημικού θηράματος.

Τα αιτήματα για την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Προέδρου Χριστοδουλίδη

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΚΟΣΜΟ, ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

1. ΑΠΑΙΤΟYΜΕ την Προστασία του περιβάλλοντος από το κράτος και την ανάπτυξη δράσεων και πολιτικών οι οποίες να έχουν ως αποτέλεσμα τη διαφύλαξη των βιοτόπων και του οικοσυστήματος. Απαιτούμε να σταματήσουν ΆΜΕΣΑ οι διαδικασίες κατασκευής κατασκηνωτικού χώρου στο δάσος Α/φοι Μάχαιρα που αδειοθοτήθηκε με αδιαφανείς διαδικασίες πίσω από κλειστές πόρτες.

2. ΑΠΑΙΤΟYΜΕ Ενίσχυση των «πράσινων πολιτικών» όπως οι ΑΠΕ( Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) με την προώθηση φωτοβολταϊκών σε κάθε στέγη, κάθε κρατικό κτήριο όπως και σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης. Να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες αδειοδότησης των μεγάλων φωτοβολταικών πάρκων στις περιοχές Αλάμπρας , Λυθροδόντα, Αναλύοντα καθώς και στην περιοχή της Δένειας μα και οπουδήποτε αλλού προγραμματίζεται αγνοώντας το περιβάλλον την φυσικότητα και τους βιότοπους.

3. ΑΠΑΙΤΟYΜΕ AΜΕΣΑ την Ενίσχυση και στελέχωση του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ για προστασία του ενδημικού θηράματος με 13 άτομα όπως είχε υποσχεθεί και Δημόσια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο διάγγελμα του και όχι με 10 άτομα όπως συστάθηκε και λειτουργεί σήμερα. Παράλληλα να γίνει Ενίσχυση τους με Εξοπλισμό Αυτοκίνητα και να αφεθούν απερίσπαστοι έτσι ώστε να μπορούν να δρουν με συνεχείς υπηρεσίες και όχι να απασχολούνται από την Ηγεσία της Αστυνομίας με άλλου είδους επιχειρήσεις.

4. ΑΠΑΙΤΟYΜΕ να παρουσιαστεί από την Κυβέρνηση η Πολιτική αναζωογόνησης της καμένης γης, η οποία προωθεί μηδενική ανάπτυξη σε κρατική και χαλίτικη γη υπό την προστασία του κράτους. ΑΠΑΙΤΟYΜΕ την Προστασία των δασών από τις πυρκαγιές με νέες τεχνολογίες και ανθρώπινο δυναμικό.

5. ΑΠΑΙΤΟYΜΕ τα λεφτά από τις άδειες των Κυνηγών να πηγαίνουν στα ταμεία των Κυνηγετικών μας συλλόγων. Να δοθεί το δικαίωμα στους Κυνηγετικούς Συλλόγους και την ΚΟΚ&ΔΑΖ να διαχειρίζονται τα χρήματα από την έκδοση αδειών κυνηγίου βάσει κριτηρίων όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες για την ενίσχυση του περιβάλλοντος της φύσης καθώς και για την προώθηση έργων που αφορούν την ορθή διαχείριση των βιοτόπων, μέσω δεικτών παρακολούθησης και ορθής εφαρμογής.

6. ΑΠΑΙΤΟYΜΕ την Προστασία του νόμιμου κυνηγού και της νόμιμης κυνηγετικής δραστηριότητας από την Κυβέρνηση πριν θρηνήσουμε θύματα. ΑΠΑΙΤΟYΜΕ άμεσα την απομάκρυνση όλων των Αυτοαποκαλούμενων Ακτιβιστών από την χώρα μας και την θέσπιση Νομοθετικού πλαισίου . Να δοθούν εντολές από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τον Προϊστάμενο Υπηρεσίας Θήρας να μην απασχολεί το προσωπικό του με ανθρώπους που Αυτοαποκαλούντε Ακτιβιστές.

7. ΑΠΑΙΤΟYΜΕ ΆΜΕΣΑ να σταματήσουν όλα τα έργα εντός του ΑΚΆΜΑ και να αποκατασταθεί η τεράστια Περιβαλλοντική Καταστροφή που έχει γίνει με τις ευλογίες της Κυβέρνησης. Να γίνει έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους τους αναλογούν για αυτή την ολική περιβαλλοντική καταστροφή.

8. ΑΠΑΙΤΟYΜΕ την παροχή άδειας ψαρέματος στην Περιοχή Βραστά στο Ζύγι για τους Ερασιτέχνες Ψαράδες με την χρήση Καλαμιού. ΑΠΑΙΤΟYΜΕ παράλληλα να υλοποιηθούν τα αιτήματα που ήδη έχουμε προωθήση στο Προεδρικό για τους Ψαράδες με άδεια για δίχτυ στον ώμο και άδεια με ψαροντούφεκο.

9. ΑΠΑΙΤΟYΜΕ Υιοθέτηση Αυστηρής Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα μας και Αποκοπή όλων των επιδομάτων ΆΜΕΣΑ. Να δοθούν δημόσια στοιχεία αναλυτικά για τις αφίξεις παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας όπως : Εθνικότητα, Ηλικία,και Φύλο . Παράλληλα να τοποθετηθεί δημόσια η Κυβέρνηση για την πραγματική αλήθεια σχετικά με τις αφίξεις Σύριων στη χώρα μας υπο καθεστώς που δεν μπορούν να απελαθούν λόγω μη αναγνώρισης της εδαφικής τους ακεραιότητας από την Ευρώπη.

10.ΑΠΑΙΤΟYΜΕ μέτρα στήριξης των ευάλωτων ομάδων και δυσπραγούντων συμπολιτών μας από την Κυβέρνηση για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν των συνεχόμενων αυξήσεων. Παράλληλα η Κυβέρνηση να παρουσιάσει το δικό της πλάνο σε βάθος χρόνου για όλες αυτές τις ομάδες.

11. ΑΠΑΙΤΟYΜΕ προστασία και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Έχουν δοθεί από μέρους μας στους αρμόδιους αναλυτικά τρόποι και μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα. Δεν έχει υιοθετηθεί μέχρι σήμερα κανένα μέτρο.

Προειδοποιήσαμε και συνεχίζουμε να Προειδοποιούμε για το ΠΟΠ (χαλλούμι). Αν στο τέλος της ημέρας χαθεί , θα φέρει ακέραια ευθύνη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας γιατί ήταν καθ είναι συνεχώς ενήμερος και γνωστής των γεγονότων.

Η κωλυσιεργία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις θα έχει αντίκτυπο σε εκατοντάδες ανθρώπους που ασχολούνται με τον κλάδο της Κτηνοτροφίας.

12. ΑΠΑΙΤΟYΜΕ από την Κυβέρνηση να προστατεύσει και να ενισχύσει τον θεσμό της Οικογένειας στηρίζοντας το φυσιολογικό και όχι ότι παράλογο και το αφύσικο που θέλουν να προωθήσουν.

14. ΑΠΑΙΤΟYΜΕ από την Κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία του 2021 σχετικά με την λήψη της κρατικής χορηγίας που δικαιωματικά ανήκει στο Κίνημα μας.

Μια αδικία που ψήφισαν όλα τα Πολιτικά Κόμματα της Βουλής ΔΥΣΗ, ΑΚΕΛ,ΔΗΚΟ,ΕΛΑΜ,ΔΗΠΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ,ΕΔΕΚ και έβαλαν την σφραγίδα τους με αποτέλεσμα να τροποποιηθεί ο ισχύων Νόμος . Ψηφίζοντας εναντίον μας, αποστέρησαν την ίδια ώρα την τεράστια στήριξη που θα προσφέραμε ως Κίνημα στη Φύση στους Βιότοπους μας και στους Κυνηγετικούς μας Συλλόγους.

15. ΑΠΑΙΤΟYΜΕ την Ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης από την Κυβέρνηση όπως συζητήσαμε για τους Κουρεμένους Καταθέτες και Κατόχους Αξιογράφων για να αποκατασταθεί η αδικία του 2013.

Τα πιο πάνω και άλλα πολλά περιλαμβάνονταν στις Προεκλογικές δεσμεύσεις που έδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τους Κυνηγούς, τους Ψαράδες και Πολίτες της Κοινωνίας.
 

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Αγία Νάπα, άφησε πίσω του ζημιές

Keywords
Τυχαία Θέματα