Πρόστιμο €2.000 στον διαδηλωτή που άρπαξε από τον λαιμό εθνοφρουρό

Ζήτησε δημόσια συγνώμη για τις πράξεις του ο κατηγορούμενος για επίθεση κατά εθνοφρουρού κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης United Cyprus Now και Τουρκοκυπρίων, που αντιδρούσαν στο προσωρινό κλείσιμο των οδοφραγμάτων το 2020, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Το Δικαστήριο Λευκωσίας σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελευθέρου του επέβαλε συνολικό πρόστιμο 2 χιλιάδων ευρώ για τις κατηγορίες   που αφορούσαν οχλαγωγία και επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, τις οποίες και παραδέχθηκε ο κατηγορούμενος.  Για κάθε μια από τις

δύο αυτές κατηγορίες, το δικαστήριο επέβαλε στον 55χρονο ποινές προστίμου ανά 1.000 ευρώ. 

Ο εθνοφρουρός είχε ζητήσει «μια δημόσια συγνώμη» για ν’ αποσύρει την κατηγορία που αφορούσε αντίσταση σε άτομο που παρείχε συνδρομή στην Αστυνομία.
  
Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο συνέβη στις 29/2/2020 στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία, όταν μέλη της οργάνωσης United Cyprus Now μαζί με Τουρκοκύπριους συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το προσωρινό κλείσιμο του οδοφράγματος. 

Ο κατηγορούμενος φαίνεται στα βίντεο να αρπάζει από το λαιμό και να σπρώχνει έναν εθνοφρουρό που βοηθούσε τους αστυνομικούς στο να απωθήσουν τους διαδηλωτές και να μην ανοίξει το οδόφραγμα. 

Διαβάστε ακόμη: Μπούκαραν να σπάσουν οδοφράγματα-Σάλος με επίθεση σε στρατιώτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα