Προϋπολογισμός 2019: "Η χώρα πέρασε τα δύσκολα"

Η χώρα ξεπέρασε τα δύσκολα και οι επιδόσεις της Κύπρου ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, δήλωσε ο βουλευτής και εκ των Αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου κατά την ομιλία του στη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.

«Η χώρα μας έχει περάσει τα δύσκολα, τα αντιμετωπίσαμε. Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι θεσμοί και οι οίκοι αξιολόγησης, το λένε οι οικονομικοί αναλυτές με θαυμασμό για την Κύπρο

και τις επιδόσεις της μετά την καταιγίδα που υπέστη. Έχουμε ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις», είπε, κάνοντας λόγο για μηδενιστική αντιπολίτευση. Κάνοντας λόγο για ισοπεδωτικές κριτικές, γεμάτες ειρωνεία, χολή και όξος ομιλίες βουλευτών της αριστεράς», ο κ. Γεωργίου συνέχισε λέγοντας πως «δεν παρασυρθούμε στην μάταιη αναζήτηση μιας ευτελούς τριήμερης δημοσιότητας ελέω συζήτησης των προϋπολογισμών που το μόνο που εξυπηρετεί είναι τη θεωρία του χάους, στην οποία μας οδήγησε ο τυφώνας Χριστόφια», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, «εμείς έχουμε διαψεύσει αυτούς τους μύστες και τους κήρυκες του χάους και της καταστροφής εντός Κύπρου πανηγυρικά. Εμείς φέραμε νηνεμία, ανάπτυξη και πρόοδο. Αυτή είναι η αλήθεια». «Η δική μας κυβέρνηση», πρόσθεσε, «με την ξεκάθαρη ανανέωση της λαϊκής εντολής να αλλάξει τα πράγματα, δεν θα υστερήσει στη μεταρρύθμιση σε όλους τους τομείς. Δεν θα λυγίσουμε απέναντι στα συμφέροντα που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα σε αυτή τη χώρα». Αναφέρθηκε, τέλος, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, λέγοντας ότι κατευθυντήριος στόχος για την περίοδο 2019 – 2021 είναι η εδραίωση ενός αποτελεσματικότερου συστήματος δικαιοσύνης.

«Είναι η 1η φορά που το Υπουργείο Δικαιοσύνης χαράσσει πολιτική μεταρρυθμίσεων στο Υπουργείο σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο χωρίς φανφάρες και κλαπατσίμπαλα», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα