ΠτΔ για ενδεχόμενο δομών στη Γερμασόγεια: Διαβουλεύσεις όταν πρέπει

Το θέμα διερευνάται και όταν υπάρχει αξιολόγηση, θα ενημερωθούν και αυτοί που πρέπει να ενημερωθούν, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με το ενδεχόμενο ανέγερσης δομών κοινωνικής υποστήριξης παιδιών, θυμάτων βίας και νεανίδων.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου στο περιθώριο επίσκεψης του στο κρουαζιερόπλοιο Odyssey of the Seas, στο λιμάνι Λεμεσού.

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις, από πλευράς της δημοτικής Αρχής Γερμασόγειας, για ενδεχόμενη πρόθεση της Κυβέρνηση να

ανεγείρει, σε κρατικά τεμάχια, διεπιστημονικό κέντρο για παιδιά, θύματα βίας και κρατικής δομής προστασίας-ξενώνα νεανίδων, ο Πρόεδρος τόνισε πως «όταν είμαστε στο στάδιο να ληφθούν αποφάσεις σίγουρα θα γίνουν διαβουλεύσεις με αυτούς που πρέπει».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία ανταποκρίνεται στις διεθνείς της υποχρεώσεις, ειδικότερα όταν μιλάμε για παιδιά», ανέφερε και υπενθύμισε πως «για πρώτη φορά φεύγουν περισσότεροι (παράτυποι μετανάστες) από όσοι έρχονται στη χώρα μας, για πρώτη φορά οι αιτήσεις εξετάζονται τόσο νωρίς».

Επαναλαμβάνοντας ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, υπέδειξε πως «οι οποιεσδήποτε δηλώσεις, ειδικότερα χωρίς να ζητηθεί ενημέρωση, κατά πόσο οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι βάσιμες, θεωρώ ότι δεν χρειάζονται να γίνουν».

Σε σχόλιο ότι ο Δήμος Γερμασόγειας δηλώνει πως δεν έχει ενημερωθεί επακριβώς για τις προθέσεις της Κυβέρνησης, παρά μόνο μέσα από μια επιστολή, είπε πως «είμαστε υποχρεωμένοι να διερευνήσουμε το θέμα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Από εκεί και πέρα όταν το θέμα συζητηθεί, όταν υπάρχει αξιολόγηση, θα ενημερωθούν και αυτοί που πρέπει να ενημερωθούν».

«Το να βγαίνουμε να κάνουμε δημόσια τέτοιες δηλώσεις -  επειδή το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που ανησυχεί πολύ δικαιολογημένα την πλειοψηφία του κυπριακού λαού - δεν θεωρώ ότι βοηθά σε οποιαδήποτε κατάσταση», κατέληξε στη δήλωση του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα