ΠτΔ: Μέσω των βιβλιοθηκών διαδίδεται η γνώση ως εφαλτήριο ανάπτυξης

Μέσω των πνευματικών κέντρων όπως είναι οι βιβλιοθήκες διαδίδεται η γνώση, η οποία αποτελεί το εφαλτήριο οποιασδήποτε ανάπτυξης, οικονομικής και κοινωνικής είπε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Δερύνειας «Αδάμ Αδάμαντος».

Ο Πρόεδρος είπε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα ο χώρος θα μετατραπεί και σε ένα σύγχρονο κτήριο από άποψη τεχνολογικού εξοπλισμού, που θα μπορεί να αξιοποιηθεί από οργανωμένα σύνολα για σεμινάρια, διαλέξεις, παρουσιάσεις, αλλά και ως χώρος μελέτης και εργασίας.

Ανέφερε

ότι το έργο παρέχει υποδομή για έρευνα, πνευματική καλλιέργεια, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε μια περιοχή που αναπτύσσεται σε κάποιες συνθήκες που δεν είναι οι πιο ιδανικές και τόσο ευνοϊκές.

"Από τη μια είναι η κατοχή και η πόλη της Αμμοχώστου που στιγματίζει τη Δερύνεια, στιγματίζει την ευρύτερη περιοχή, η πόλη όπου χάσαμε τις περιουσίες μας όπως είπε ο Δήμαρχος", ανέφερε.

Σημείωσε πως "είμαστε εδώ για να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να επανενώσουμε τον τόπο μας και αυτό δεν είναι ένα σύνθημα. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, 50 χρόνια κατοχής και δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποστρατευτούμε από αυτή την προσπάθεια να επανενώσουμε τον τόπο μας", ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη ότι το έργο θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς όλο τον πληθυσμό του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει το επίπεδο μόρφωσης του ευρύτερου πληθυσμού.

Έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στην ανακαίνιση του κτιρίου που στεγάζει το έργο, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος “Θάλασσα 2014-2020''.

Ο Πρόεδρος εξήρε και το έργο του Αδάμ Αδάμαντος χαρακτηρίζοντάς τον ιστορική πολιτική προσωπικότητα με πολυεπίπεδη δράση στον τόπο μας και ένα από τα πιο εκλεκτά τέκνα της Δερύνειας στη νεότερη ιστορία.

"Το έργο που εγκαινιάζουμε απόψε – και θεωρώ απόλυτα εύστοχη την απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί το όνομα του Αδάμου Αδάμαντος στη Βιβλιοθήκη - που φέρει το όνομα ενός φωτισμένου ανδρός, αφορά την ανάπλαση ενός παλιού κτηρίου χωροθετημένου στον πυρήνα του Δήμου Δερύνειας, που έχει μεταμορφωθεί, μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο πολυχώρο μελέτης και πολιτιστικών δρώμενων", ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα