Ρωσία: Μέλη της ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ σκοτώθηκαν

Μέλη της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ σκοτώθηκαν σήμερα, όταν το όχημά τους δέχτηκε πυρά, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κυανόκρανοι επέστρεφαν από το παρατηρητήριό τους κοντά στο χωριό Τζανιατάγκ, όταν δέχτηκαν επίθεση με όπλα μικρού βεληνεκούς.

«Εσωτερική υπόθεση του Αζερμπαϊτζάν» η κρίση στο Καραμπάχ, αναφέρει το Κρεμλίνο

Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο όχημα, το υπουργείο

όμως ανέφερε ότι σκοτώθηκαν όλοι.

Η κρίση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελεί μια «εσωτερική υπόθεση» του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Καραμπάχ αποτελεί μια εσωτερική υπόθεση του Αζερμπαϊτζάν», τόνισε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Το Αζερμπαϊτζάν δρα σε δικό του έδαφος, το οποίο αναγνωρίζεται ως τέτοιο από την αρμενική ηγεσία», συμπλήρωσε.

Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Πασινιάν με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ - Η αντιπολίτευση ζητά την καθαίρεση του Πασινιάν

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν συζήτησε την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες σήμερα, λίγες ώρες αφότου κηρύχθηκε εκεχειρία στον θύλακα αυτόν.

Η εκπρόσωπος του Πασινιάν, Ναζέλι Μπαγντασαριάν, ανέφερε μέσω του Facebook ότι «συζητήθηκε η κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», χωρίς άλλες διευκρινίσεις. Το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι Πούτιν και Πασινιάν συζήτησαν επίσης θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν μπροστά από την έδρα της αρμενικής κυβέρνησης στο Γερεβάν, ζητώντας την παραίτηση του Πασινιάν. «Χάνουμε την πατρίδα μας, τον λαό μας», είπε ένας από τους διαδηλωτές, ο 20χρονος μουσικός Σαργκίς Χαγιάτς.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν το κοινοβούλιο να ξεκινήσει μια «διαδικασία καθαίρεσης» του πρωθυπουργού, όπως ανακοίνωσε στο πλήθος ο Ισκάν Σαγκατελιάν, του κόμματος Dachnaktsoutyoun. Τα κόμματα αυτά θέλουν επίσης να συγκροτηθεί μια «εθνική επιτροπή» που θα κατευθύνει το λαϊκό κίνημα και «θα μας απελευθερώσει από αυτές τις αρχές», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα