Ρώσος Πρέσβης:Mελετούμε «άλλες επιλογές» για Ρώσους που θέλουν να έρθουν Κύπρο

«Οι ρωσικές αρχές ελπίζουν να αποκαταστήσουν τις απευθείας πτήσεις με την Κύπρο, αλλά διερευνούν επίσης διάφορες επιλογές για να διευκολύνουν τους ταξιδιώτες από την Ρωσική Ομοσπονδία να επισκεφθούν το νησί», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο Μουράτ Ζιαζίκοφ στον ανταποκριτή του TASS σε δημοσίευμα στις 20 Δεκεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στο Τass δυο ημέρες νωρίτερα (18/12/23) ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν

Τατάρ  ζήτησε την έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ του ψευδοκράτους και της Ρωσίας.

«Οποιεσδήποτε προτάσεις που στοχεύουν στο να φέρουν τους ανθρώπους κοντά, αντί να τους χωρίσουν, αξίζουν, τουλάχιστον, εξέταση», σημείωσε ο Ζιαζίκοφ. «Από αυτή την άποψη, διερευνούμε διαφορετικές επιλογές για το πώς να βελτιώσουμε την ζωή των ταξιδιωτών από την Ρωσική Ομοσπονδία και να την κάνουμε ευκολότερη».

Ταυτόχρονα, ο πρέσβης επεσήμανε ότι «από ανθρωπιστική άποψη, θα ήταν πιο δίκαιο να διασφαλιστεί ότι οι μικτές ρωσο-κυπριακές οικογένειες που ζουν στο νησί έχουν το δικαίωμα σε απρόσκοπτη και λιγότερο επιβαρυντική οικονομικά επικοινωνία με την οικογένεια και τους φίλους στη Ρωσία. .»

Σύμφωνα με τον Zyazikov, παρά την έλλειψη απευθείας πτήσεων, πολλοί Ρώσοι εξακολουθούν να βρίσκουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το νησί. Το τελευταίο διάστημα, συνέχισε, υπήρξαν πολλά αιτήματα για διοργάνωση θρησκευτικών ταξιδιών. «Γνωρίζω ότι οι Κύπριοι φίλοι μας περιμένουν την μαζική επιστροφή των Ρώσων τουριστών. Θέλω να τονίσω ότι δεν υπάρχουν τουρίστες με τόσο πλατιά ψυχή και τόσο γενναιόδωροι όσο οι Ρώσοι πουθενά στον κόσμο», πρόσθεσε ο πρέσβης.

Keywords
Τυχαία Θέματα