Σε 15 Τ/κ απαγορεύθηκε η είσοδος στην Τουρκία μέχρι σήμερα

Τους 15 έφτασαν οι Τ/κ στους οποίους έχει απαγορευθεί η είσοδος στην Τουρκία από το 2020 μέχρι σήμερα, με επίκληση των κωδικών G-82 ή N-82, με τη "Γενί Ντουζέν" να προβάλλει σήμερα πρωτοσέλιδα το γιατί η «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα δεν απαντά στο θέμα που έχει θέσει η εφημερίδα

Με αφορμή την τελευταία περίπτωση του T/κ Εβρίμ Χιντσιάλ, οικονομικού γραμματέα του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας και πρώην συνεργάτη του τέως Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στον οποίο απαγορεύθηκε η είσοδος

στην Τουρκίας ανήμερα της γιορτής του Ραμζανιού ενώ είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη με την 4χρονη κόρη του, η "Γενί Ντουζέν" επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα. 

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι πολλοί «βουλευτές» αλλά και πολίτες έχουν απευθύνει ερώτημα στην τουρκική "πρεσβεία" για το αν υπάρχει λίστα απαγόρευσης εισόδου και τί σημαίνει ο κωδικός Ν82. Όμως, σημειώνει, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί μέχρι τώρα.

Υπενθυμίζει ότι το θέμα είχε συζητηθεί και στη «βουλή» ενώ είχε δημιουργηθεί μια «ερευνητική επιτροπή» ώστε να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα. Υπενθυμίζει επίσης την δήλωση του «πρωθυπουργού» Ουνάλ Ουστέλ πως για το ζήτημα είχε γίνει «η απαραίτητη αλληλογραφία με την Τουρκία». Αυτό το είχε αναφέρει πριν την απαγόρευση εισόδου στον Χιντσιάλ και στον Γιουσούφ Αλκίμ της τ/κ ένωσης επαναστατών κομμουνιστών πριν μερικούς μήνες.

Η είσοδος στην Τουρκία έχει απαγορευθεί μέχρι σήμερα στους δημοσιογράφους – αρθρογράφους Οζάι Χιουσεϊν Κουρτντερέ, Αχμέτ Τζιαβίτ Αν, Αλί Κισμίρ, Αϊσού Μπασρί Ακτέρ, Μπασιαράν Ντουζγκιούν, Ουλάς Μπαρίς, στον γιατρό – ακτιβιστή Οκάν Νταγλί, στον πρώην συνεργάτη του Μουσταφά Ακιντζί, Αλί Μπιζντέν, στον συνδικαλιστή Κοράλ Ασιάμ, στους πολιτικοποιημένους Τζιαν Σοζέρ, Αμπντουλλάχ Κορκμαζχάν, Μουνούρ Ραχβαντζίογλου, Χασάν Κουντενλέρ, Γιουσούφ Αλκίμ και τον Εβρίμ Χιντσιάλ.

Η εφημερίδασΣημειώνει τέλος ότι τους περασμένους μήνες σε ερώτησή της προς την τουρκική «πρεσβεία» εάν υπάρχουν εμπόδια για την είσοδο στην Τουρκία, «αρμόδιος» της  «πρεσβείας» απάντησε ότι δεν έχουν τέτοιες πληροφορίες, χωρίς όμως να δώσει εξηγήσεις γιατί απαγορεύθηκε η είσοδος σε όσους προαναφέρονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
15 Τκ, Τουρκία,15 tk, tourkia